Trias: “L’èxit o el fracàs de la ciutat depèn de la inclusió dels joves de barris com el Raval” : Servei de Premsa

Trias: “L’èxit o el fracàs de la ciutat depèn de la inclusió dels joves de barris com el Raval”

13/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Trias ha visitat el nou local que acollirà el centre socioeducatiu del Raval de la Fundació Pere Tarrés, situat a l’edifici de la UGT. A l’acte també hi ha assistit el regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi; la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs; regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni; el secretari general de la UGT Catalunya, Josep Maria Álvarez; el director general de la Fundació Pere Tarrés, Josep Oriol Pujol; i el vicepresident de l’Associació Educativa Integral del Raval, José Ventura.

L’alcalde ha destacat la feina de les entitats socials per la inclusió i la convivència als barris de la ciutat i ha assegurat que “l’èxit o el fracàs de la ciutat dependrà de si s’integren els nens i els joves nouvinguts en un barri com el Raval i de la tasca que fa la societat civil per fer-ho realitat”. “En un primer moment, fa deu anys, van aparèixer necessitats d’acollir la gent que venia de fora. Ara estem treballant en la integració d’aquests xavals i joves, en garantir que tots se sentin catalans, amb els mateixos drets, deures i oportunitats. És un desig pel que hem de lluitar i les entitats socials hi jugueu un paper clau”.

El local que ha visitat l’alcalde acollirà, un cop finalitzin els treballs de reforma, el nou centre socioeducatiu de la Fundació Pere Tarrés destinat a l’atenció d’infants amb risc d’exclusió a través de l’Associació Educativa Integral del Raval (AEI Raval). L’alcalde s’ha compromès a que l’Ajuntament contribuirà a l’habilitació d’aquest local, que permetrà ampliar l’oferta d’activitats a més nens i joves del barri.

Com ha assenyalat Trias, la posada en funcionament d’aquest nou espai “és un pas endavant molt important en la vostra trajectòria, impecable i constant, al servei dels nens i nenes i del jovent del Raval” i ha afegit que “les activitats formatives, lúdiques i esportives que oferiu són de gran ajuda per promocionar la seva autonomia i el seu creixement personal”. L’alcalde també ha volgut posar en valor la feina dels voluntaris que formen part del projecte.

L’alcalde ha agraït a l’Associació Educativa Integral del Raval (AEI Raval) la feina feta des de fa 10 anys al Raval, i que també la desenvolupa amb èxit en d’altres barris de la ciutat amb el treball de diferents entitats. “Des d’entitats com la vostra esteu desenvolupant una important tasca per la inclusió social i per la convivència en els barris. És per això que avui volem fer-vos explícit el nostre suport”.





Paraules clau

Fundació Pere Tarrés/ inclusió/ raval/