El districte de Sarrià-Sant Gervasi comença les obres per convertir el carrer de Sant Gervasi de Cassoles en un nou espai cívic i ciutadà del barri : Servei de Premsa

El districte de Sarrià-Sant Gervasi comença les obres per convertir el carrer de Sant Gervasi de Cassoles en un nou espai cívic i ciutadà del barri

15/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Dilluns 16 de desembre comencen les obres de reurbanització del tram del carrer Sant Gervasi de Cassoles entre els carrers Bisbe Sivilla i Reus. Les obres de reurbanització del tram del carrer Sant Gervasi de Cassoles entre Bisbe Sivilla i Reus, davant de la biblioteca i el centre cívic Vil•la Florida, serviran per fer-lo un espai pacificat i amb prioritat per als vianants. Es pretén crear un espai públic amb un únic nivell, a mode de gran plaça davant de la biblioteca i amb accés als jardins i el centre cívic, de manera que prengui protagonisme davant de l’accés actual del carrer Muntaner.  Aquest projecte compta amb un pressupost d’uns 637.000 euros.

 

Restriccions de trànsit durant les obres

Durant els treballs, es tancarà al trànsit de vehicles el tram del carrer Sant Gervasi de Cassoles entre Castanyer i Reus, sense afectar les dues cruïlles per mantenir l’accés a carrer Castanyer des de Sant Gervasi de Cassoles i des de Bisbe Sivilla, i als aparcaments privats existents al costat Besòs de Sant Gervasi de Cassoles en aquest tram.
L’actuació també inclou el canvi de sentit de circulació del tram de carrer Reus entre els carrers Muntaner i Sant Gervasi Cassoles.

Des del desembre i fins a l’abril de 2014, es treballarà al tram entre els carrers Castanyer i Reus i entre Bisbe Sivilla i Reus, i es mantindrà pels vianants un pas lliure al llarg de la zona d’obres pel costat Besòs de Sant Gervasi de Cassoles. En aquesta fase de les obres es canviarà el sentit del tram de Reus entre Muntaner i Sant Gervasi de Cassoles, per facilitar l’accés de vehicles al tram de Sant Gervasi de Cassoles entre Reus i plaça Bonanova. Es mantindrà accés des del carrer Reus als aparcaments existents al costat Besòs de Sant Gervasi de Cassoles entre Castanyer i Reus.

Restaran en atzucac els trams de carrer de Sant Gervasi de Cassoles entre Arimon i Bisbe Sivilla, Castanyer entre Sant Gervasi de Cassoles i Teodora Lamadrid, i Bisbe Sivilla entre Sant Gervasi de Cassoles i Pujol.

A partir de l’abril de 2014 i fins al mes de maig es treballarà al costat Besòs de Sant Gervasi de Cassoles entre Bisbe Sivilla i Reus, i a la cruïlla de Reus amb Sant Gervasi de Cassoles, i restarà en atzucac el tram de Reus entre Sant Gervasi de Cassoles i Muntaner. En aquesta fase es podrà obrir al trànsit de vehicles el tram de Sant Gervasi de Cassoles entre Bisbe Sivilla i plaça Bonanova.

 

Recuperar l’antic esperit de la vila de Sant Gervasi

Per generar aquest nou espai d’estada amb la nova plaça i nou accés des del carrer Sant Gervasi de Cassoles es reconfigurarà el trànsit de vehicles en aquest zona. El trànsit quedarà restringit al carrer Sant Gervasi de Cassoles entre Castanyer i Reus, i s’invertirà el sentit de circulació del carrer Reus que ha de permetre l’accés des de Muntaner als aparcaments veïnals i municipal i als comerços de la part alta del carrer. D’aquesta manera es convertirà el tram del carrer Sant Gervasi de Cassoles en una plataforma única on es segrega el pas de vehicles i es donarà protagonisme a l’espai pacificat per a ús i estada de vianants.

L’actuació aprofundeix en la configuració de superilla dels carrers Muntaner – Mitre – Balmes – passeig de Sant Gervasi, portant el pes principal dels fluxes de circulació de pas, i deixant el carrer de Sant Gervasi de Cassoles com a via per a ús intern d’accés de veïns.

A més, es vol potenciar el carrer de Sant Gervasi de Cassoles com a eix cívic del barri recuperant l’esperit de l’antiga vila de Sant Gervasi de Cassoles, pretén posar en valor el nou equipament de la Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall, i relligar l’accés a la zona en transport públic – amb la plaça Joaquim Folguera com a nucli amb la parada de la L7 de FGC i futur intercanviador amb L9 – amb diversos equipaments com el mercat del barri, el centre de serveis socials d’Arimon, la biblioteca i el centre cívic, la parròquia i la plaça Bonanova com a plaça principal, històrica i centre d’activitats.





Paraules clau

Sarrià-Sant Gervasi/