Joan Puigdollers presenta el primer hort urbà vertical a l’escola Sadako : Servei de Premsa

Joan Puigdollers presenta el primer hort urbà vertical a l’escola Sadako

17/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 18 de desembre, a les 13:00 hores, el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, assisteix a l’acte de presentació del primer hort urbà vertical, impulsat amb l’Obra Social “la Caixa” a l’escola Sadako, dins de la col•laboració amb Parcs i Jardins per al desenvolupament de la xarxa d’Horts Urbans de la ciutat. A l’acte assisteix Víctor Guardiola, director d’institucions Barcelona de CaixaBank, i Jordi Musons, director de l’escola Sadako.

Aquesta acció s’emmarca en el treball de l’Ajuntament amb l’Obra Social “la Caixa”, que fa deu anys que col•labora amb Parcs i Jardins per al desenvolupament de la xarxa d’Horts Urbans de Barcelona. En l’actualitat aquesta xarxa compta amb 13 horts en 10 districtes i un total de 343 parcel•les adjudicades a majors de 65 anys i 26 entitats.  Amb aquest nou projecte es fa un pas més en l’acció per la qualitat i l’educació ambiental a la ciutat, incorporant les escoles com a escenaris per explicar la importància del verd urbà. Es pretén una participació activa de l’escola i dels alumnes en el manteniment i el conreu de l’hort vertical a través d’un projecte educatiu inserit dins de l’Agenda 21 – que en farà un seguiment pedagògic-  que vinculi la vida i la qualitat ambiental a les ciutats amb la importància de la relació entre l’home i la natura.

La iniciativa, a més, s’emmarca en el Pla del Verd i la Biodiversitat, que busca afavorir la creació de corredors verds i d’espais amb equilibri biològic a la ciutat, i és coherent amb la política d’aprofitament dels espais verticals urbans, com el pla de mitgeres de la ciutat.





Paraules clau

hort urbà vertical/ sadako/