L’Oficina Jove de Calàbria renova la seva presència a la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil de Barcelona : Servei de Premsa

L’Oficina Jove de Calàbria renova la seva presència a la Xarxa de Punts d’Informació Juvenil de Barcelona

17/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El regidor d’Adolescència i Joventut, Raimond Blasi i el Director General de Joventut de la Generalitat, Toni Reig, han signat un conveni de col•laboració per tal que l’Oficina Jove de Calàbria desenvolupi les seves accions accions d’informació, orientació i assessorament juvenil en el territori de l’Eixample, en el marc de la cartera de serveis que ofereixen els Punts d’Informació Juvenil de la ciutat de Barcelona.

Raimond Blasi ha destacat que “amb la incorporació de l’OJ de Calàbria, es dóna per coberta l’àrea del Districte de l’Eixample, pel que fa a aquesta tipologia d’equipament”. Mentre, el Director general de Joventut de la Generalitat, Toni Reig, ha explicat que la signatura d’aquest conveni ha estat possible gràcies a la col•laboració interinstitucional, fet que “referma l’aposta del Govern per l’eficiència i la racionalització del recursos per donar més i millors serveis als joves”.

La Xarxa de Punts d’informació Juvenil de Barcelona es desenvolupa en 10 equipaments diferents a la ciutat, i des del mes de gener fins desembre del 2013 ha atès a 82.372 joves, gairebé 700 joves més que durant tot el 2012.

Pel que fa a la tipologia de les consultes que fan els joves, continua la línia dels darrers anys, situant les demandes de treball en primer lloc i la formació en la segona posició. El lleure, la cultura i la mobilitat marquen una tendència alcista en detriment de la demanda sobre turisme.

Blasi ha subratllat que “en funció d’aquestes dades, la Xarxa de PIJs adequa les seves estratègies cap als sectors més demanats. Per aquest motiu, a  finals de l’any passat, es va cobrir a tots els PIJ les assessories laborals i gaire bé doblat el nombre d’hores d’assessoria en mobilitat internacional”. El regidor d’Adolescència i Joventut també ha afegit que “una de les principals prioritats de la nostra regidoria és generar propostes que promoguin la incorporació dels nostres joves en el món laboral, i aquestes propostes passen per oferir eines i recursos que complementin el seu esforç i tenacitat en la recerca de feina”.

De gener a abril es realitza una campanya de formació acadèmica. In-forma’t: activitats per triar el teu itinerari acadèmic, que persegueix dotar als joves que acaben l’ESO de suficient informació per decidir el seu futur acadèmic i professional; d’abril a maig i d’octubre a novembre es realitza una campanya sobre treballar a l’estiu i a l’hivern, respectivament, que persegueix fer arribar la informació per a que els joves puguin tenir l’experiència laboral en treballs de temporada; de juny a juliol es realitza la campanya sobre turisme juvenil, amb l’objectiu de donar a conèixer les possibilitats de fer turisme amb pocs recursos; i finalment la campanya sobre mobilitat internacional que aquest any ha transcorregut de novembre a desembre, amb la finalitat de donar informació sobre les oportunitats existents per fer una mobilitat formativa, laboral o de voluntariat.

L’Oficina Jove de Calàbria, com membre de la Xarxa, ha treballat conjuntament amb la resta de PIJ per poder cobrir la zona territorial de l’Eixample, oferint a nivell de ciutat el servei d’Oficina Jove de Treball que ha complementat la intervenció laboral de la resta de serveis d’informació juvenil.

La qualitat informativa dels PIJ és incrementada pel servei d’assessoraments juvenils que es desenvolupa en els 10 serveis d’informació juvenil de la ciutat. Es tracten de serveis que un professional qualificat i especialitzat en la temàtica corresponent ofereix en cita prèvia un assessorament individualitzat als joves de la ciutat. Cal destacar els assessoraments sobre formació acadèmica, els laborals i els de mobilitat internacional. Són els més demanats i persegueixen orientar al jove que necessita d’una informació més adaptada a les seves necessitats individuals.

Per exemple, les assessories de mobilitat internacional permeten tenir la informació precisa sobre una necessitat expressada de mobilitat per motius diversos: formatius, laborals o de voluntariat. Davant aquesta demanda creixent en els nostres serveis, podem oferir un servei que permeti al jove marxar amb tota la informació bàsica que permeti obtenir una mobilitat d’èxit, és a dir, que no es trobi en una situació precària degut a la presa de decisió de mobilitat: per això aquesta és una de les assessories més valorades pels nostres usuaris.

Reig, ha destacat que l’OJ de Calàbria té una àmplia experiència i especialització en mobilitat internacional juvenil. En aquest sentit, Reig ha recordat que “en un una societat cada dia més global i amb empreses que competeixen a nivell mundial, l’experiència en l’àmbit internacional esdevé cada cop més considerable”. “Per això –ha afegit- és important un bon assessorament dels joves que vulguin tenir currículum a l’estranger, ja que això els pot obrir moltes portes i significar-los un impuls decisiu per a la seva carrera professional”.





Paraules clau

joves/ Punts d’Informació Juvenil/