El Consell Municipal d’Immigració premia una entitat que fa formació laboral per a dones immigrades : Servei de Premsa

El Consell Municipal d’Immigració premia una entitat que fa formació laboral per a dones immigrades

18/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Consell Municipal d’Immigració de Barcelona ha premiat el Colectivo Maloka i el seu projecte d’inserció laboral per a dones immigrades ‘Mujeres Pa’lante’ en la cinquena edició d’aquest Premi, que han recollit la seva presidenta, Clara Romero, en un acte presidit per la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, que s’ha celebrat al Museu d’Història de Barcelona. L’acte ha coincidit, enguany, amb el Dia Internacional del Treballador Migrant. A l’acte també ha assistit el comissionat d’Immigració i Acció Comunitària de l’Ajuntament, Miquel Esteve, que també ha presidit el jurat del premi.

El Colectivo Maloka, una associació que des de l’any 2006 treballa pels drets de les dones immigrades i que ha creat un gran ventall de recursos i serveis per a les dones de l’associació, ha resultat la guanyadora d’entre un total de 20 propostes d’inserció laboral per a persones immigrades, ja que, enguany, aquest premi ha volgut reconèixer aquest àmbit dins de tots els projectes d’integració.

La Menció Especial del Premi se l’ha endut ACATHI, l’Associació Catalana per la Integració de Homosexuals, bisexuals i transexuals immigrants.

Maite Fandos ha recordat que aquest premi té com a objectiu el reconeixement públic de la feina duta a terme per una entitat o un projecte i alhora és una bona estratègia per fer visible la feina de les entitats que treballen en l’àmbit de la immigració. “Ens permet conèixer les experiències que s’estan produint a la nostra ciutat i que a vegades no coneixem amb la seva plenitud. Aquesta informació la volem compartir i per aquest motiu a la web de nova ciutadania pengem les fitxes de bones pràctiques”, ha afegit, durant la seva intervenció.

L’any 2011, el Premi del Consell Municipal d’Immigració es va dedicar al treball referit a les dones immigrades i va guanyar el premi ACESOP, Associació Cultural Educativa i Social operativa de Dones Pakistaneses.

Al 2012 el tema escollit va ser el comerç i l’emprenedoria de les persones immigrades i va ser guanyadora d’aquest premi l’entitat Servei Solidari per a la Inclusió.

 

 





Paraules clau

Consell Municipal d'Immigració/