En marxa el primer hort urbà vertical a l’escola Sadako gràcies a la col•laboració de l’Ajuntament i l’Obra Social “la Caixa” : Servei de Premsa

En marxa el primer hort urbà vertical a l’escola Sadako gràcies a la col•laboració de l’Ajuntament i l’Obra Social “la Caixa”

18/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’escola Sadako, al districte de Sarrià-Sant Gervasi, ha estrenat el primer hort urbà vertical, impulsat per l’Ajuntament i l’Obra Social “la Caixa”, dins de la col•laboració amb Parcs i Jardins per al desenvolupament de la xarxa d’horts urbans de la ciutat. A l’acte de presentació hi ha assistit el regidor de Medi Ambient i Serveis Urbans, Joan Puigdollers, el director del centre d’institucions Barcelona de CaixaBank, Víctor Guardiola, el director de l’escola Sadako, Jordi Musons, i la directora de banca d’institucions, Isabel Adell.

Aquesta acció s’emmarca en el treball de l’Ajuntament amb l’Obra Social “la Caixa”, que fa deu anys que col•labora amb Parcs i Jardins per al desenvolupament de la xarxa d’horts urbans de Barcelona. En l’actualitat aquesta xarxa compta amb 13 horts en 10 districtes i un total de 343 parcel•les adjudicades a majors de 65 anys i 26 entitats.

L’Ajuntament i l’Obra Social “la Caixa” han signat la renovació de l’acord de col•laboració que fa més de deu anys que tiren endavant, i hi fan un pas més amb aquest nou projecte com a acció per la qualitat i l’educació ambiental a la ciutat, incorporant les escoles com a escenaris per explicar la importància del verd urbà. L’acord estableix el treball conjunt d’ambdues entitats per promoure la creació d’horts escolars amb la finalitat de potenciar el coneixement dels alumnes en relació al verd urbà i la biodiversitat, així com el seu interès per l’alimentació de kilòmetre 0, el respecte pel medi ambient i el contacte directe amb la terra. A més, amb el nou acord entre l’Obra Social “la Caixa” i l’Ajuntament de Barcelona, s’impulsarà l’ús de les tecnologies més avançades en matèria de construcció de murs verds/horts verticals.

Al projecte de l’escola Sadako es pretén una participació activa del centre i dels alumnes en el manteniment i el conreu de l’hort vertical a través d’un projecte educatiu inserit dins de l’Agenda 21 – que en farà un seguiment pedagògic-  que vinculi la vida i la qualitat ambiental a les ciutats amb la importància de la relació entre l’home i la natura.

La iniciativa, a més, s’emmarca en el Pla del Verd i la Biodiversitat, que busca afavorir la creació de corredors verds i d’espais amb equilibri biològic a la ciutat, i és coherent amb la política d’aprofitament dels espais verticals urbans, com el pla de mitgeres de la ciutat, i amb la construcció de murs verds que permetin disminuir la contaminació química, compensar les emissions de CO2, afavorir la biodiversitat i millorar l’estètica.





Paraules clau

hort urbà vertical/