El Mercat de la Guineueta i els Comerços de Sant Andreu tindran una zona de joc per als fills i filles dels seus clients per Nadal : Servei de Premsa

El Mercat de la Guineueta i els Comerços de Sant Andreu tindran una zona de joc per als fills i filles dels seus clients per Nadal

19/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Mercat de la Guineueta, a Nou Barris, i quatre associacions de comerciants de Sant Andreu tindran, aquest Nadal, una zona de joc habilitada per a que els fills i filles dels seus clients puguin jugar mentre els seus pares compren. El projecte Temps de comprar, temps per jugar és iniciativa del Programa Temps i Qualitat de Vida, en coordinació amb els districtes, l’Institut Municipal de Mercats i els paradistes.

El programa sorgeix del compromís municipal de potenciar la conciliació familiar a la ciutat i és fruit d’una sèrie de trobades i col•laboracions amb els comerciants dels diferents barris en les que s’ha treballat sobre l’ús del temps i el comerç de proximitat.

La prova pilot del projecte de dinamització del comerç de proximitat tindran com a marc l’eix comercial de Sant Andreu, on s’obriran dos equipaments, a l’espai Josep Bota i al Centre Municipal de Cultura Popular. Quatre associacions de comerciants (Carrer Gran de Sant Andreu, Rambla Fabra i Puig, Rambla Onze de Setembre i el Mercat de Sant Andreu) s’han sumat a la iniciativa.

Les activitats tindran lloc del 20 de desembre fins al 4 de gener en horari de 17.30 a 20h, exclosos els dies festius. Per accedir-hi els pares hauran de presentar tiquets de compres realitzades al barri entre el 16 de desembre i el 4 de gener.

També el Mercat de la Guineueta, a Nou Barris, se suma a aquesta iniciativa i el 21 de desembre i el 4 de gener s’organitzarà un espai de jocs del món, en el que els infants d’entre 3 i 10 anys podran conèixer aspectes de les cultures del món mentre els pares fan les compres de Nadal. Les activitats tindran una durada 1 hora i els infants hi podran accedir amb inscripció prèvia i presentant els tiquets de compra del mercat.

L’objectiu de la experiència és actuar per a la conciliació familiar i reforçar la cohesió social i, alhora, crear xarxa social recuperant el mercat i el comerç com un espai de proximitat i d’hàbits saludables. Un cop finalitzada l’experiència, se’n farà una valoració i, si s’escau, es farà extensiu a d’altres mercats municipals.

Les propostes dels projectes pilot inclouen treballar amb el Mercat de la Guineueta i els comerciants de Sant Andreu per crear sinèrgies amb l’entorn i millorar la conciliació amb les necessitats de la ciutadania i el mercat, i, alhora, treballar amb les famílies i la ciutadania de la Guineueta per dinamitzar accions que millorin la qualitat de vida i possibilitin la conciliació.

La regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, ha explicat que  “des del programa de Temps de Qualitat de Vida volem contribuir a la millora de la conciliació laboral i personal de les famílies i dels entorns dels barris perquè som conscients que la disponibilitat e temps és una qüestió sensible, que afecta a tothom, convertint-se en alguns casos en un factor de desigualtat social o de gènere. Aquestes realitats fan necessàries mesures de promoció i suport a les famílies”.





Paraules clau

comerç/ mercats/