El Born Centre Cultural rep 580.000 visitants durant el primer trimestre de funcionament : Servei de Premsa

El Born Centre Cultural rep 580.000 visitants durant el primer trimestre de funcionament

20/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Born Centre Cultural ha rebut 580.000 visitants entre l’11 de setembre i l’11 de desembre de 2013, una xifra que dobla les expectatives d’afluència inicials. D’aquest total, 86.000 persones han visitat les dues exposicions que hi ha actualment (Barcelona 1700, de les pedres a les persones i Fins a aconseguir-ho! El setge de 1714); 5.560 han assistit a les activitats culturals programades a la Sala Moragues, i des de l’1 de novembre, 72 escoles han visitat el Centre Cultural.

L’èxit de públic va començar amb les representacions de l’espectacle Auca del Born, amb un 100% d’ocupació en totes les funcions, i s’ha mantingut al llarg d’aquests tres mesos, destacant els cicles de concerts (Born Unplugged), d’història (Herois de 1714; Barcelona Novel•la Històrica i BornHumor, humor en temps difícils) i esdeveniments puntuals, com l’estrena del musical Onze.Nou.CATorze o el concert de l’Orquestra de la Unesco. També les activitats familiars durant el cap de setmana han tingut una acollida excel•lent.

L’obertura del centre s’ha anat fent de forma esglaonada: durant el mes de setembre es van obrir al públic les exposicions, el restaurant i la llibreria; a l’octubre es van iniciar les activitats a la Sala Moragues, espai polivalent; i al novembre van començar les visites de grups escolars.

PROGRAMACIÓ

El Born Centre Cultural prepara el seu primer Nadal amb un programa d’activitats que inclou música, teatre, titelles i tallers per als més petits. Els més destacats:

MÚSICA

“El Nadal que no vam tornar a casa”, amb J. Cortada, M. Ruiz i A. Benzekry
Una petita història del Nadal del 1939 que evoca l’exili des del punt de vista del sentiment més íntim, de la nostàlgia més pregona, de la sorprenent barreja de descoratjament i d’esperança del primer Nadal un cop acabada la guerra.
26 de desembre, 19.30h

Concert de Pau Alabajos
El cantautor valencià Pau Alabajos interpreta els temes del seu darrer disc, Una amable, una trista, una petita pàtria (Bureo Músiques, 2011), combinats amb cançons de les seves produccions anteriors.
28 de desembre, 21h

ARTS

“Onze. Nou. CATorze (1714)”, de V. Alexandre, R. Cònsul i P. Planella
“Onze. Nou. CATorze (1714)” és un viatge en el temps fins a l’11 de setembre de 1714. Un musical amb una companyia d’actors i actrius de luxe, que passa de la comèdia a l’èpica amb cançons originals (lletres de Joan Vilamala i música de Toni Xuclà).
22 de desembre, 18h

TITELLES

“Avi, què va passar el 1714?” amb Albert Estengre
“Avi, què va passar el 1714?” és un conte amb ombres xineses que explica què celebrem els catalans a la Diada. Unes ombres xineses representen els fets històrics que desencadenaren el setge de Barcelona l’any 1714.
24, 26, 28 de desembre i 4 de gener, 12h

“Punch and Judy” de Martin Bridle, Londres
En Bornet té el gust de presentar un dels seus cosins més simpàtics i trapelles: en Punch. Aquest és el nom amb què es coneix el putxinel•li anglès fill del Londres de finals del XVIII i del XIX, quan la capital britànica bullia d’activitat en plena efervescència de la Revolució Industrial.
4 de gener, 18h / 5 de gener, 12.30h

TALLERS

100% Dark – Cata a cegues
Un tast a les fosques per a la tota la família on, des dels més petits als més grans, ens delectarem en el plaer de degustar les xocolates més exquisides. Una experiència sorprenent per viure al 100% amb el nostre olfacte i paladar.
21 de desembre, 11h

El Nadal de 1705
El fil conductor del taller és un fet que va tenir lloc el 25 de desembre de 1705 i que va ser considerat miraculós: la visió d’un gran cometa sobre la ciutat de Barcelona.
24 de desembre, 10h

Fem d’arqueòlegs al Born
Per un dia, els nens i nenes es convertiran en arqueòlegs i baixaran al jaciment per explorar els carrers de la Barcelona del 1700 i aprendran a reconstruir la vida d’aquell moment.
27 de desembre, 10h / 2 de gener, 10h





Paraules clau

Born Centre Cultural/