Horta-Guinardó inicia les obres de millora de la zona esportiva i aparcament del carrer Tenerife : Servei de Premsa

Horta-Guinardó inicia les obres de millora de la zona esportiva i aparcament del carrer Tenerife

20/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte d’Horta-Guinardó ha iniciat les obrer de millora de la zona esportiva i aparcament del carrer Tenerife del barri de Can Baró.

Aquestes obres de millora, que tindran una durada aproximada de 3 mesos i una inversió de 275.000 euros consisteixen en la millora de la pista esportiva Can Baró i els seus vestuaris, així com els seus entorns amb la definició d’un nou passeig de connexió entre el carrer Tenerife i el Carrer Francesc Alegre, la projecció d’un aparcament en superfície i la creació de nous accessos al conjunt per tal de procurar una bona integració amb l’entorn immediat i una millor accessibilitat.

La remodelació d’aquesta zona pretenen una intervenció destinada a la millora de la pista esportiva Can Baró i per l’altra, aconseguir espais de lleure i circulació de manera funcional i còmode per als veïns.

Pel que fa a la millora de la pista esportiva es realitzarà  mitjançant recrescut de la mateixa i la substitució dels vestidors actuals, així com la ubicació d’un bar associat a la pista i relacionat amb el passeig per a dinamitzar tot el conjunt. Es reubicaran les cistelles actuals de bàsquet de l’exterior de la pista a la cara nord de la mateixa amb la creació d’una pista d’street basket en la plataforma a on actualment hi ha els vestidors.

Es farà l’adequació de l’aparcament de  vehicles existent annex a la pista esportiva amb un total de 55 places. Es durà a terme la senyalització de les places d’aparcament amb dimensions normatives i es reservaran dues places per a persones amb discapacitats. Aquest aparcament també podrà ser utilitzat com a espai multi us per fer actes veïnals en cas que sigui necessari.

Es crearà una nova zona d’escalfament i un circuit saludable per a la gent gran i una àrea de jocs infantils a la zona nord-oest de nova creació.

La intervenció també contempla la creació de dos eixos de vianants que articulen el espai. L’eix vertical serveix per establir una bona relació entre la pista i els vestidors. També actua com a barrera separadora entre la zona esportiva i l’àrea d’aparcament a l’aire lliure. L’eix transversal possibilita la creació d’un passeig de vianants des del carrer Tenerife cap al carrer Francesc Alegre. És un eix articulador de l’espai i alhora serveix per diferenciar els diferents usos, a la part nord la zona esportiva i a la sud la de repòs i petanca.

Es suprimiran les barreres arquitectòniques existents amb la creació de rampes que donen accés a tot el conjunt, d’aquesta manera es dota a l’espai d’un sistema de recorreguts que es correspongui amb l’ús que es té del mateix. També es dotarà a l’espai de nous elements verds, es reemplaçaran les lluminàries actuals i s’incorporaran noves de  LED per tal de dilatar l’ús horari de la zona i procurar major seguretat als vianants mitjançant l’eliminació de zones fosques.

Francina Vila, regidora del districte, ha destacat que “aquest projecte forma part del full de ruta del districte elaborat al principi de mandat i que preveu un conjunt d’inversions i millores al barri de Can Baró, així com a altres indrets del districte vinculats al desenvolupament del Parc dels Tres Turons, una de les prioritats d’aquest mandat”.

c_tenerife





Paraules clau

Horta-Guinardó/