Maite Fandos visita la nova Fira de Nadal de Gràcia : Servei de Premsa

Maite Fandos visita la nova Fira de Nadal de Gràcia

20/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, visitarà avui a les 18 hores la nova Fira de Nadal de Gràcia, que omplirà aquests dies els carrers i les places de parades artesanals i activitats, que es repartiran per cinc espais, dedicats, cadascun, a una temàtica específica.

Sota el lema ‘Viu la Vila de Nadal’, la Federació d’Associacions de Comerciants de Gràcia ha organtizat, amb el suport del districte de Gràcia, parades i activitats en cinc àmbits:

– A la plaça de la Virreina: “Torrons, neules i xocolates”

– A la plaça Joanic: “Espai de la pagesia i el Nadal”

– A la plaça del Diamant: “Llibres, pessebres i plantes”

– A la Travessera de Gràcia (Nova Travessera): “Jocs infantils”

– Al passeig de Sant Joan (entre Travessera i Rosselló) “Mercat Natzaré”

Aquesta iniciativa, que per primera vegada té lloc a diversos indrets de la Vila de Gràcia i al Camp d’en Grassot, comptarà, en total, amb 80 parades de firaires, 14 parades de comerços de Gràcia, una parada-restaurant i 6 parades de llibreters.

Tots els espais gaudiran de tot un programa d’activitats, com concerts de gòspel, tallers de productes artesanals, tastos i jocs infantils. Aquesta fira s’uneix així a la Fira Solidària de Nadal i d’Economia Social, que va obrir la setmana passada als Jardinets de Gràcia i que té com a objectiu guanyar recursos per a les entitats del sector social, donar a conèixer la seva tasca i possibilitar un consum responsable que repercuteixi positivament en els més desfavorits.

També s’hi sumen, un any més, el artesans i firaires de Gràcia que hi seran presents a la Plaça de la Revolució del   21 al 24 de desembre i del 2 al 5 de gener, en una de les fires més tradicionals i consolidades.

Els comerciants de Gràcia també s’han unit per promocionar una nova figura, el Caganer de Gràcia, que durant aquests dies recorre diferents punts del districte, dinamitzant les diferents activitats que organitzen les associacions. Aquest personatge tan tradicional és molt actiu a la xarxes socials com facebook, instragram i twitter.

Així mateix, la Federació de Comerciants de Gràcia i el Taller d’Història de Gràcia Centre d’Estudis han editat un àlbum de cromos sobre Gràcia, una iniciativa inèdita i pionera, que permet descobrir l’imaginari col·lectiu gracienc a través de l’obra del fotògraf Josep Barrillón i Paradell i, alhora, donar a conèixer l’oferta comercial. L’àlbum i els cromos es podran adquirir a les parades. Josep Barrillón i Paradell (1898-1972), nascut al carrer Gran de Gràcia, va deixar en la seva obra fotogràfica un valuós testimoni de la societat gracienca del seu temps: festes majors, diades de Sant Medir, processons; així com també un retrat de la vida quotidiana de la vila en conjunt. Els cromos estaran disponibles en les botigues membres de les diverses associacions de comerciants de la Vila, entre el 18 de desembre i el 2 de febrer de 2014.

El districte ha elaborat una mesura de govern de promoció i suport del comerç en període nadalenc, donant compliment als compromisos del Pla d’Actuació del Districte, en què s’expressa la voluntat de fomentar i promoure el comerç propi de Gràcia i les seves singularitats; fer del Nadal a Gràcia un esdeveniment solidari, tradicional i participatiu; i recuperar les tradicions relacionades amb la celebració del Nadal.





Paraules clau

fira/ Gràcia/ nadal/