Les Corts estrena una nova plaça i un aparcament subterrani al carrer Marquès de Mulhacén : Servei de Premsa

Les Corts estrena una nova plaça i un aparcament subterrani al carrer Marquès de Mulhacén

21/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de les Corts compta amb una nova plaça i un nou aparcament subterrani, al carrer Marqués de Mulhacén 51.

Amb la construcció de l’aparcament, s’ha reurbanitzat la plaça en superfície, en una actuació que crea tres àmbits diferenciats per les seves condicions topogràfiques – l’espai lliure compta amb un desnivell de més de 6 metres entre el punt més elevat de la vorera de l’avinguda de Pedralbes i el més baix del carrer Marqués de Mulhacén-. Es creen tres zones diferenciades d’estada, en el tram de connexió amb l’avinguda de Pedralbes, el pla horitzontal principal i l’àmbit de connexió amb el carrer del Marqués de Mulhacén.

La plaça crea un itinerari còmode i natural per a vianants per mantenir la connexió entre l’avinguda de Pedralbes i el carrer Marqués de Mulhacén. En la seva construcció s’ha renovat el mobiliari urbà, l’enllumenat, i s’ha plantat vegetació a les zones enjardinades.

Els fanals de la plaça s’han substituït per 17 fanals amb sistema d’enllumenat tipus Led, d’acord amb els nous criteris d’il•luminació de la ciutat, que dóna més sensació de llum, llum blanca i prioritat a les zones d’estada i pas per als vianants, a més de reduir-ne el consum energètic.

Un aparcament per a 261 vehicles
L’aparcament subterrani, gestionat per B:SM, compta amb 261 places per cotxes, entre elles 6 per a cotxes elèctric i 8 per a persones amb mobilitat reduïda, i amb 8 places per a motos i 10 per a bicicletes, distribuïdes en 5 plantes d’una superfície total de 7.742 m2. És un pàrquing que funciona les 24 hores del dia.

L’entrada i sortida de vehicles es produeix a través d’una rampa de doble sentit que dóna al carrer Marqués de Mulhacén. A la vegada, existeixen dos nuclis d’accessos per a vianants. El primer nucli d’accés són unes escales alineades a la rampa d’entrada i sortida, que comuniquen els cinc soterranis amb el carrer, fent també les funcions de sortida d’emergència. L’altre accés està situat a l’Avinguda Pedralbes, i consta d’escales i ascensor, totalment adaptat a persones amb mobilitat reduïda.

Els usuaris podran gaudir de les modalitats d’abonament de que disposa B:SM: completa (24h), horari diürn, horari nocturn i productes de rotació com les targetes de prepagament (de 25h, 50h, i 100h) i els vals horaris pels comerços de l’entorn.

Aparcament intel•ligent
L’aparcament de Marqués de Mulhacén forma part de la política municipal de treballar per a una ciutat smart, on es promou una nova manera d’entendre la ciutat a través de la tecnologia per tal d’incrementar el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans. En aquest sentit, el nou pàrquing s’ha concebut com a un aparcament intel•ligent.
Té instal•lats 6 punts de recarrega per a cotxes elèctrics, governats per una centraleta multipunt. Aquest és el segon aparcament amb més nombre de punts instal•lats a la xarxa, després que el passat setembre s’obrís el pàrquing de la Boqueria, amb 9 punts de recàrrega.  B:SM té un projecte d’instal•lació de punts de recàrrega amb el qual es pretén arribar a 250 el primer semestre de 2015.

Pel que fa a la gestió del enllumenat, l’aparcament disposa de més de 200 punts de llum distribuïts a tot l’aparcament controlats per un total de 22 detectors situats a l’escala i les rampes. Els detectors s’encarreguen d’encendre l’enllumenat quan l’usuari accedeix a les plantes i, un cop està a l’interior, uns detectors volumètrics amb cobertura de 360º mantenen la zona il•luminada mentre hi ha presència. D’aquesta manera, quan no hi ha ningú, les plantes estan a les fosques, apagant la llum quan no és necessària. Així, es pot arribar a tenir un estalvi d’aproximadament el 25% del consum.

Per la seva banda, la xarxa de comunicacions permet la gestió eficient de la informació, actuant com a canal pels diferents sistemes i possibilitant una millor atenció a l’usuari tant des de la mateixa cabina de l’aparcament com des del centre de control. A més, un sistema de 20 intèrfons, permeten a l’usuari interactuar fàcilment amb el personal.





Paraules clau

aparcament/ Les Corts/