L’Ajuntament, la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació recreen amb realitat augmentada la ruta d’Einstein a Barcelona l’any 1923 : Servei de Premsa

L’Ajuntament, la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació recreen amb realitat augmentada la ruta d’Einstein a Barcelona l’any 1923

23/12/2013



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria d’Educació i Universitats, la Generalitat de Catalunya i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació han elaborat conjuntament una ruta virtual que recrea l’estada l’any 1923 a Barcelona d’Albert Einstein (1879-1955), premi Nobel de física. A través dels telèfons mòbils amb sistemes operatius iOS i Android, els ciutadans poden veure des d’aquest mes de desembre a les seves pantalles i amb realitat augmentada, les imatges i explicacions de les diverses activitats que el científic va realitzar durant la seva estada a la ciutat de Barcelona.

La ruta virtual està disponible dins l’app Layar, una aplicació especialitzada en continguts de realitat augmentada que a través de les càmeres dels dispositius mòbils permet veure superposats diversos continguts seleccionats sobre elements reals. Els ciutadans que vulguin seguir la ruta virtual només han de descarregar-se l’app Layar des de l’adreça http://get.layar.com i escanejar la postal que s’ha treballat per a la difusió de la ruta o les façanes dels edificis i indrets inclosos en l’itinerari.

Aquesta ruta virtual forma part del conjunt d’activitats que es van posar en marxa el mes de febrer d’aquest any per commemorar la visita d’Einstein a Catalunya i Barcelona l’any 1923 i que es recullen al web www.gencat.cat/einstein.

Amb motiu del 90è aniversari de la visita d’Einstein a la ciutat de Barcelona s’han desenvolupat també dos dossiers de material didàctic per a alumnat de primària i secundària, que es poden consultar també a www.gencat.cat/einstein. Aquests dossiers, dirigits als docents d’aquests cicles educatius, s’han treballat en col·laboració directa amb alumnes de la Universitat de Barcelona i seguint les recomanacions del Consell Europeu que pretenen implicar els nois i noies de primària i secundària en projectes i metodologies que afavoreixin el seu coneixement de la ciència.





Paraules clau

realitat augmentada/ ruta d’Einstein/