El districte de Sant Andreu destina 45.000 euros a una línia de microcrèdits per promoure l’ocupació al barri de Trinitat Vella : Servei de Premsa

El districte de Sant Andreu destina 45.000 euros a una línia de microcrèdits per promoure l’ocupació al barri de Trinitat Vella

24/12/2013



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El districte de Sant Andreu destinarà un total de 45.000 euros a la concessió de microcrèdits per tal de promoure l’ocupació al barri de Trinitat Vella. Aquesta iniciativa, que s’emmarca dins del Pla Integral de Trinitat Vella, és fruit d’un conveni que s’ha signat avui entre l’Ajuntament de Barcelona-Districte de Sant Andreu, Barcelona Activa, la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya i la Fundació Trinijove.

Així, aquesta mesura contempla la concessió de microcrèdits d’un màxim de 6.000 euros que s’hauran de retornar en un màxim de 3 anys sense interessos a emprenedors i emprenedores que vulguin endegar un nou projecte empresarial amb seu al barri de Trinitat Vella. També es dissenya i realitza un itinerari específic de formació, suport i acompanyament tècnic a projectes empresarials que impulsin la creació i manteniment de l’ocupació.

Els requisits són els següents:

Des del moment en el que es publiqui l’anunci de convocatòria, aquest programa tindrà un termini d’un any per tal de presentar les propostes, la selecció dels projectes empresarials i l’alta de l’activitat econòmica.

El regidor del districte de Sant Andreu, Raimond Blasi, ha explicat que “el foment de l’ocupació és una de les nostres màximes prioritats i per això impulsem aquesta mesura per tal d’ajudar a aquells emprenedors que vulguin dur a terme un projecte empresarial” i ha explicat que “el marc del Pla Integral de Trinitat Vella ens permet dur a terme aquesta mesura tan innovadora i pionera a la ciutat”.

En aquest cas, el districte de Sant Andreu, a més de la subvenció extraordinària de 45.000 euros per als microcrèdits, destina també un màxim de 4.000 euros a les despeses per al desenvolupament del projecte. Barcelona Activa realitzarà accions puntuals de formació als emprenedors, donar suport jurídic per a la concessió dels microcrèdits i aportar un tècnic pel suport i seguiment de cada projecte.

Pel que fa a la Generalitat de Catalunya, facilitarà assessorament i suport tècnic a l’execució del programa i realitzarà actuacions de difusió del mateix. En el cas de la Fundació Trinijove, impartiran la formació específica als projectes participants, facilitaran els espais de l’entitat per a cursos i seguiment de projectes, aportaran un tècnic pel suport i seguiment de cada projecte, coordinaran els seus propis programes amb els projectes seleccionats, gestionaran els microcrèdits, els abonaran i ingressaran les quotes de devolució dels mateixos, publicitaran i difondran el conveni.

 

Una comissió de gestió i una altra de seguiment de la iniciativa

Aquesta iniciativa comptarà amb una comissió de gestió formada per representants del districte de Sant Andreu, de Barcelona Activa, de la Direcció General d’Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom de la Generalitat de Catalunya, la Fundació Trinijove i amb la presència amb veu però sense vot de representants de l’Associació de Veïns, i els sindicats UGT i CCOO. Aquesta comissió es reunirà un cop al mes i les seves funcions són, entre d’altres:

D’altra banda, la comissió de seguiment es reunirà almenys un cop durant la vigència del conveni i que s’encarregarà de desenvolupar i aprovar els procediments a aplicar en la gestió del programa i elaborarà un informe-memòria de l’actuació.





Paraules clau

Sant Andreu/