L’Ajuntament de Barcelona licita les obres de transformació de l’antiga seu de l’ONCE en un nou pol d’equipaments : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona licita les obres de transformació de l’antiga seu de l’ONCE en un nou pol d’equipaments

29/12/2013



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha tret a licitació les obres per a la rehabilitació i adequació de l’antiga seu de l’ONCE, situat al carrer de Calàbria, 66-78, al districte de l’Eixample. Aquest projecte preveu les actuacions de construcció d’una nova coberta i façanes, el reforç i adaptació de l’estructura existent i una nova distribució interior, així com els acabats i les instal·lacions.

El projecte compta amb un pressupost de licitació 11.987.000 euros ( IVA inclòs) i està previst que les actuacions estiguin enllestides a finals de 2014. En total, estem parlant d’un immoble amb més de 10.600 metres quadrats de superfície construïda, ubicat al barri de Sant Antoni i que acollirà una dotació d’equipaments de diferent escala: barri de Sant Antoni, districte de l’Eixample i ciutat de Barcelona, consensuat amb el teixit associatiu del barri.

En concret, el projecte contempla els treballs d’enderroc de la coberta de l’edifici i badalot, dels nuclis d’escala així com d’altres elements puntuals; reforç i modificació de l’estructura existent d’acord amb la ubicació dels nous nuclis de comunicació vertical; la construcció de la coberta general de l’edifici; les façanes; la distribució interior, acabats i revestiments; fusteria interior i exterior; instal·lacions com són l’ascensor, la xarxa de sanejament separativa, instal·lació elèctrica i enllumenat, ventilació i climatització, aigua, protecció contra incendis, comunicacions i seguretat. Prèviament, es duran a terme actuacions de sanejament de l’interior de l’edifici.

La proposta de la distribució dels espais té com a principal objectiu aconseguir una flexibilitat funcional que faciliti la integració dels programes actuals així com de les futures adaptacions que s’hi puguin produir i que doti l’espai d’una coherència entre els diferents espais i operadors.

L’edifici comptarà amb 6.733 m2 de superfície útil disponibles per als diferents usos i distribuïts en planta soterrània, planta baixa i 6 plantes pis. D’aquests un 60% té serveis municipals i un 40% d’usos veïnals. D’altra banda, hi ha una altra planta subterrània que es destinarà a aparcament.

El regidor del districte de l’Eixample, Gerard Ardanuy, ha destacat l’ampli procés participatiu que s’està duent a terme “aquest projecte s’està desenvolupant de manera conjunta amb els veïns de la zona, tal i com es va fer amb la definició dels usos que ocuparan aquest espai” i ha recordat que “una part important d’aquest immoble estarà gestionada pels mateixos veïns que seran els responsables de dinamitzar i gestionar l’espai que els hi pertoca”.

Els diferents equipaments previstos són els següents:

 

Equipaments de barri: 1.482 m2 de programa funcional per a espais comuns i l’espai de veïnatge.

 

Espais Educatius: superfície útil d’uns 1.221 m2. D’aquesta manera, es manté el Centre de Formació d’Adults Pere Calders al barri amb unes instal·lacions millorades i el Consorci de Normalització Lingüística, amb la següent distribució:

Empreses i serveis municipals: 4.030 m2 distribuïts entre els espais destinats a Barcelona Serveis Municipals (BSM) i la Direcció d’Atenció al Ciutadà.

 





Paraules clau

Eixample/ equipaments/ ONCE/