L’Ajuntament de Barcelona rehabilita i millora el passatge de les Penedides, situat al barri del Raval : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona rehabilita i millora el passatge de les Penedides, situat al barri del Raval

02/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona està realitzant la rehabilitació i millora del passatge de les Penedides, situat al barri del Raval, en el tram entre els carrers Unió i Nou de la Rambla. Aqueta obra es porta a terme en el marc del programa de Microurbanitzacions que consisteix a actuar d’una manera àgil sobre espais públics en desús per convertir-los en espais  dignes per a un ús ciutadà més intensiu. En el passatge en el qual s’està intervenint, un pas estret i llarg que tenia una llum natural molt minsa, s’hi està treballant en la rehabilitació general de les parets i el sostre. La superfície d’actuació es de 120 metres quadrats. La reforma també ha pensat en la il·luminació, que es renova.

La intervenció en el passatge de les Penedides, amb un cost de  prop de 50.000 euros, persegueix el mateix objectiu que el programa de Microurbanitzacions en el qual s’emmarca l’actuació.  La fita és que mitjançant una petita intervenció en un espai públic actualment amb poc ús, una actuació amb un cost mínim i basada en una filosofia de simplicitat i flexibilitat d’usos, es pugui propiciar una millora en la vida de les persones. En aquest cas, es tracta de convertir aquest pas en un lloc prou confortable i agradable perquè ningú dubti a fer-lo servir per passar.

La proposta arquitectònica d’actuació té com a objectiu reduir la sensació de túnel. Això és possible amb la neteja de les parets, que també es tracten amb una pintura blanca que garanteix molt més la captació indirecta de la llum solar. Aquestes parets es tractaran a més a més, amb una protecció antigrafits.  Finalent, a les parets es col·locaran una successió de línies transversals, barres d’acer corrugat que transmeten una sensació d’haver escurçat el passatge.

La il·luminació, per altra banda, tindrà un caràcter continu i homogeni, i finalment a la boca del túnel es col·locarà un coixí verd per intervenir també en la creació d’una atmosfera d’olors i sensacions agradables que impregnaran el pas a través del túnel.

Aquest passatge es tancarà amb unes reixes a les nits pels dos extrems situats al carrer Unió  i al carrer Nou de la Rambla. Quedarà senyalitzat amb unes plaques i cartells l’horari d’obertura i tancament de les reixes.





Paraules clau

passatge de les Penedides/ raval/