El Pla Silenci ha sensibilitzat prop de 260.000 persones contra el soroll de l’oci nocturn al 2013 : Servei de Premsa

El Pla Silenci ha sensibilitzat prop de 260.000 persones contra el soroll de l’oci nocturn al 2013

11/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Pla Silenci, la campanya per a la reducció del soroll al voltant dels eixos d’oci nocturn de tota la ciutat, que s’ha dut a terme en l’últim semestre de l’any 2013 per millorar el confort acústic i reduir el soroll a aquelles zones de la ciutat amb major oferta d’establiments d’oci nocturn i ús intensiu de l’espai públic a la nit, ha finalitzat amb 14.312 visites a establiments i locals, i la sensibilització de 259.250 persones.

Amb l’eslògan “ssssplau, recorda que els veïns volen descansar”, el Pla Silenci 2013 s’ha desenvolupat durant 20 setmanes en total fins al mes d’octubre als districtes de Ciutat Vella,  Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, i fins al setembre a la resta de la ciutat: Eixample, Sants-Montjuïc, les Corts, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí.

El Pla Silenci busca sensibilitzar envers la problemàtica del soroll, focalitzant en l’oci nocturn. Amb l’objectiu principal de cercar l’equilibri entre el dret a gaudir de l’oci nocturn i el dret a descansar per part dels veïns, la campanya s’ha centrat a:

L’actuació ha buscat la implicació dels agents generadors de soroll i la ciutadania en la col•laboració per la reducció de la contaminació acústica nocturna, amb accions d’informació i sensibilització a través de 22 promotors ambientals que s’han centrat en els usuaris de l’espai públic, en horaris entre les 23:00 hores i les 3:00 hores dels dijous, i les 23:00 hores i les 5:00 divendres i dissabte, i als eixos d’oci nocturn dels 10 districtes. Com a novetat enguany, s’ha prescindit de la figura dels mims, i s’han incorporat elements d’imatge renovada com samarretes lluminoses amb l’eslògan “ssssplau, recorda que els veïns volen descansar” i projeccions de llum a les façanes dels edificis públics d’alguns indrets dels districtes.

Al 2012, es van visitar 3.973 establiments i es van sensibilitzar 77.753 persones.

 

Un 8% menys d’incidències per sorolls a Barcelona

Segons les dades de la Guàrdia Urbana de Barcelona, la tònica de millora en les dades d’incidents per soroll del 2013 s’ha mantingut durant el 2013. De gener a desembre, s’han produït 49.016 incidències per soroll, el que suposa una reducció del 8% respecte el mateix període de l’any anterior, quan es van produir 54.087.
L’any 2012 hi va haver una reducció del -7’7% de les incidències per soroll a Barcelona. Es van produir 4.534 incidències menys relacionades amb el soroll que l’any anterior. Per conceptes destaca la reducció en el capítol més important, les molèsties per persones en espais públics.

plasilenci





Paraules clau

nit/ oci/ Pla Silenci/ soroll/