L’alcalde Trias explica a Davos l’aposta de Barcelona per les Smart Cities i les propostes per a la creació d’ocupació : Servei de Premsa

L’alcalde Trias explica a Davos l’aposta de Barcelona per les Smart Cities i les propostes per a la creació d’ocupació

21/01/2014

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, participa a la reunió anual del World Economic Fòrum, que se celebra a la ciutat suïssa de Davos, entre avui dimarts i el proper dissabte 25. Enguany, sota el lema “La remodelació del Món: conseqüències per a la societat, política i negocis”, es reuniran a la ciutat helvètica els principals líders econòmics i polítics mundials. L’alcalde intervindrà a diverses sessions del fòrum i mantindrà, al llarg de la seva estada a Davos, reunions bilaterals amb líders polítics, econòmics, representants d’institucions acadèmiques, empreses, ONG’s i de la societat civil presents a aquest important esdeveniment.

Dimecres al migdia, l’alcalde Trias participarà a la sessió que porta per títol: “Reimaginant l’ocupació”, juntament amb altres líders de governs, ciutats i institucions. En aquesta sessió l’alcalde exposarà les mesures que el consistori barceloní ha emprès per fer front a la generació d’ocupació. Barcelona, com la resta del sud d’Europa, s’ha vist afectada per la crisi econòmica i, tot i que nivell d’atur és inferior a la resta de l’estat, les dades són preocupants. L’alcalde exposarà les dades de Barcelona i explicarà que l’Ajuntament de Barcelona és una administració solvent, que no fa dèficit i que paga els seus proveïdors a 30 dies.

Trias explicarà les diverses iniciatives per promoure una economia social, per ajudar als sectors de població més afectats per la crisi, com els joves i els aturats de llarga durada; les polítiques de Barcelona Activa; les iniciatives per promoure nous sectors econòmics, per reforçar els actius de la ciutat i també per atraure inversió i talent.

Dijous al matí, Xavier Trias intervindrà en la sessió “El futur del Desenvolupament Urbà”, juntament amb alcaldes i governadors de les principals ciutats de tot el món, com l’alcalde de Londres, Boris Johnson; d’Atlanta Kasim Reed; Mauricio Macri, alcalde de Buenos Aires; Mpho Parks Tau, alcalde executiu de Johannesburg; Naheed Nenshi, alcalde de Calgary (Canadà); o Prithviraj Chavan, ministre principal de Maharashtra (Índia).

La sessió girarà sobre les solucions innovadores per fer front als problemes urbans comuns que estan sorgint arreu del món. Durant segles, les ciutats han seguit un model de dalt a baix que implica sistemes centralitzats per al subministrament de transport, energia, salut, aigua i altres serveis. Aquest model tradicional ja no funciona, i els governs municipals per si sols no poden resoldre els desafiaments cada vegada més complexos. La sessió vol posar de relleu les noves fórmules que les ciutats, els ciutadans i el sector privat estan abordant per resoldre els problemes urbans.

L’alcalde, en la seva intervenció en aquest debat, posarà en valor el paper de les ciutats, uns dels principals motors de la competitivitat i la innovació. En la gestió de les ciutats d’avui el desenvolupament econòmic i el benestar social han d‘anar de la mà perquè ningú pot quedar-se enrere. Trias també exposarà la importància d’utilitzar tots els mitjans, especialment els tecnològics, per aconseguir aquest objectiu.

Trias exposarà l’aposta de Barcelona pel desenvolupant de sectors econòmics i estratègics, especialment els vinculats a les noves tecnologies mòbils, la innovació i la investigació, i la gran aposta de Barcelona per esdevenir una ciutat de referència en l’àmbit de les Smart Cities, on les noves tecnologies es posin al servei de les persones.

Ja a la tarda, l’alcalde de Barcelona participarà a la sessió “Avançant solucions i respostes coordinades als reptes de la demència”. La demència és una epidèmia silenciosa, amb implicacions de llarg abast a nivell mundial. El nombre de casos de demència es duplicarà en 20 anys i quadruplicarà el 2050. Els seus efectes es faran sentir no només a les nostres comunitats i en els sistemes d’assistència sanitària i social, sinó també a les empreses i a l’economia global.Compartiu aquest contingut