L’Ajuntament de Barcelona adquireix el solar del carrer Encarnació 62-64, a Gràcia : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona adquireix el solar del carrer Encarnació 62-64, a Gràcia

23/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha formalitzat la compra d’un solar situat al carrer Encarnació 62-64, de titularitat de les institucions Missioneres del Santíssim Sagrament, l’Arquebisbat de Barcelona i la Parròquia de Sant Joan de Gràcia, per un total de 1,2 milions d’euros. El terreny es troba entre els carrers Encarnació i Sant Lluís, al barri de la Vila de Gràcia. Dintre d’aquesta illa hi ha el jardí que havia format part del convent de les Monges Missioneres del Santíssim Sagrament, situat al mateix carrer de l’Encarnació, l’edifici del qual avui ja ha estat enderrocat.

La compra de l’espai per part del consistori es produeix després que la promotora, que tenia opció de compra de l’illa on tenia previst construir habitatges i un aparcament subterrani, hagi renunciat definitivament a ambdós projectes. El solar d’Encarnació 62-64 té una qualificació de zona 12 (casc antic de la Vila de Gràcia).

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha explicat que l’adquisició d’aquesta finca per part del consistori “és una gran notícia, no només pels veïns i veïnes del solar que amb tanta força han reivindicat l’espai, sinó per al barri de la Vila de Gràcia, especialment afectada per la manca d’espais verds i zones d’estada i d’esbarjo”. Fandos ha explicat que, en aquests moments, el districte inicia l’estudi dels futurs usos que se li podran donar a tot l’espai.

Fandos ha volgut avançar que el projecte que s’hi realitzi haurà de respectar  al màxim possible l’espai enjardinat del solar. “Tindrem temps per analitzar què en volem fer, d’aquest espai. Ara és hora de fer propostes, analitzar-ne la seva viabilitat i, posteriorment, consensuar-les”, ha assegurat la regidora, que ha recordat que la voluntat del districte és “fer els nostres barris més amables per als veïns i veïnes i generar millores en l’espai públic, obrint espais públics allà on sigui possible, i posar-los a disposició de la ciutadania”.

Durant el 2012, el districte de Gràcia va iniciar un procés de mediació entre la propietat del solar i els veïns i veïnes de l’espai que, constituïts en plataforma, reivindicaven la protecció del jardí del carrer Encarnació.





Paraules clau

Gràcia/