Més de 3.000 estudiants de secundària de Barcelona es preparen per ser futurs emprenedors : Servei de Premsa

Més de 3.000 estudiants de secundària de Barcelona es preparen per ser futurs emprenedors

27/01/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Barcelona Activa, la Fundació Escola Emprenedors i l’Àrea Metropolitana de Barcelona posen en marxa Be an Entrepreneur i Start Up School, dues iniciatives per fomentar l’esperit emprenedor dels joves, incentivar la seva creativitat i familiaritzar-los amb el món de l’empresa. Es duran a terme en anglès i s’adrecen a estudiants de secundària obligatòria i post obligatòria de Barcelona i la seva Àrea Metropolitana.

Aquests dos projectes complementen el catàleg d’activitats i programes que l’Ajuntament de Barcelona ofereix als joves estudiants per tal de preparar el seu futur professional com ara visites a empreses, conferències amb testimonis de professionals de referència, xerrades amb empresaris i tot un conjunt de tallers per descobrir sortides professionals amb futur.

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha destacat durant l’acte de presentació que aquestes iniciatives són clau per “fer aflorar el talent i la creativitat que els joves tenen dins”. “Tenim una estratègia de futur per tal que la ciutat estigui en la posició de sortida quan superem la crisi, i aquesta passa per fer que la gent jove estigui molt ben formada i sigui competitiva”, ha afegit.

A més, ha destacat que els projectes s’alineen de ple amb la plataforma de creixement econòmic de la ciutat, Barcelona Growth, que té entre els seus objectius promoure l’ús de l’anglès en l’àmbit de la promoció econòmica, i inculcar els valors de l’emprenedoria a les generacions del futur.

“Cal que els joves sàpiguen que emprendre no es fàcil, que necessitaran esforç i valentia per superar moments de crisi, però també han de saber que els oferim recursos per superar-los i tirar endavant”, ha explicat Recasens.

Aprenent a ser emprenedor

D’una banda, Be an Entrepreneur és un programa d’iniciació a l’emprenedoria que s’estructura en 13 sessions d’una hora repartides al llarg d’un trimestre i impartides en anglès en horari lectiu.

A partir d’una metodologia innovadora que es basa en tècniques per fomentar la creativitat, els estudiants treballen en grups per idear, elaborar i presentar en públic un projecte empresarial. A cada sessió s’aprèn una part diferent del Business Plan: model de negoci, necessitat social del projecte, pla financer i d’inversió o pla de màrqueting, entre d’altres.

L’objectiu del programa és ajudar als joves a identificar els seus interessos professionals, fomentar la seva capacitat de liderar un projecte, familiaritzar-los amb els valors del treball i apropar-los a un entorn empresarial.

Durant el curs acadèmic 2013-14, participaran a Be an Entrepreneur més de 3.000 alumnes d’uns 80 centres educatius de Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Descobrint joves talents

D’altra banda, els estudiants de secundària amb una idea de negoci innovadora poden presentar el seu projecte, en anglès, a la competició de plans d’empresa Start Up School. Per tal de promoure el treball en equip, es busquen projectes impulsats per grups de 2 a 5 joves que comptin amb el suport d’un professor del seu centre educatiu com a tutor responsable.

Des d’ara i fins el dia 20 de març, els joves amb una idea de negoci poden inscriure’s. Se seleccionaran una trentena de projectes. Cada equip comptarà amb l’assessorament d’un mentor que, de forma voluntària, guiarà als alumnes en l’elaboració del Business Plan. L’assignació es farà d’acord amb l’especialització del mentor per tal que aquest pugui aportar el seu coneixement i experiència en el desenvolupament del projecte. Durant dos mesos, s’organitzaran trobades de treball setmanals.

Entre tots els participants, es triarà els 10 semifinalistes del concurs que disposaran de 15 minuts per exposar el seu projecte a la gala final. Un jurat format per professionals del món educatiu i empresarial votarà els dos plans d’empresa guanyadors. Es tindrà en compte el nivell d’innovació i creativitat, el model de negoci i el seu potencial de creixement i l’impacte social que pugui generar. Els dos grups premiats tindran l’oportunitat de viatjar a una capital europea per conèixer de prop l’entorn emprenedor i tecnològic.





Paraules clau

emprenedoria/