Trias reafirma la importància del Tercer Sector com a generador de riquesa econòmica i social : Servei de Premsa

Trias reafirma la importància del Tercer Sector com a generador de riquesa econòmica i social

29/01/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde Xavier Trias, i la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat, i Esports, Maite Fandos, s’han reunit aquesta tarda amb la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, presidida per Àngels Guiteras.
Aquesta és la tercera reunió de l’Ajuntament amb la organització d’entitats socials amb l’objectiu de continuar impulsant polítiques socials que donin una resposta conjunta a les necessitats de la ciutadania.

Durant l’inici de la seva intervenció, Trias ha destacat “la importància del Tercer com a generador de riquesa econòmica i social. Un Tercer Sector capaç de generar llocs de treball, amb una mirada estreta i estratègica que ens ajuda a planificar millor les polítiques d’atenció i promoció social”
“Des de l’Ajuntament de Barcelona”, ha dit l’alcalde, “continuarem augmentant els recursos destinats a les polítiques socials, i juntament amb el Tercer Sector hem creat i crearem nous recursos, com els centres d’allotjament temporals, nous menjadors socials o la targeta solidària d’aliments”. “Sense el treball conjunt amb el Tercer Sector, no seríem capaços de continuar donant aquesta resposta social”, ha recordat Trias a la reunió.

3s_0
Àngels Guiteras s’ha mostrat satisfeta amb la línia d’actuació de l’Ajuntament i el compromís de l’alcalde per fer front a les desigualtats. Com ha dit Guiteras, gràcies a les ajudes del consistori l’índex de pobresa a la ciutat se situa al 18%, sense aquestes se situaria al 40%-
Guiteras ha explicat que “de la mateixa manera que demanen als polítics que prioritzin les seves actuacions per aquesta reunió també hem prioritzat tres temes, als que demanem que l’administració hi dediqui un esforç addicional: ocupació, habitatge i pobresa als barris”. Finalment, ha afegit que és més important que mai seguir fent la feina de manera conjunta, administracions i Tercer Sector, perquè Barcelona sigui una ciutat ”més social i solidària”.

L’alcalde ha coincidit plenament amb les prioritats marcades per Guiteras i ha afegit que “sense generar llocs de treball, habitatge i serveis de qualitat, no hi ha cohesió social”.

Per la seva banda, la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat “l’estratègia compartida amb les entitats socials que es desenvolupa des de l’Acord Ciutadà per una Barcelona Inclusiva, que actualment compta amb més de 530 entitats”. Fandos ha recordat que dins de l’Acord Ciutadà s’impulsa l’actuació coordinada de les nou xarxes d’acció creades per al treball conjunt sobre un mateix eix, i ha anunciat incorporació de tres xarxes noves: la Taula Solidària d’Aliments passarà a ser la Xarxa Solidària d’Aliments; la incorporació a l’Acord la Xarxa NUST, d’empreses socialment responsables; i la creació de la Xarxa d’Esport Inclusiu.

La Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una organització formada per 32 federacions i agrupacions que acullen en conjunt a prop de 4.000 entitats socials no lucratives: associacions, cooperatives, fundacions, empreses d’inserció i centres especials de treball.





Paraules clau

Tercer Sector/