Trias afirma que per aquest 2014 el compromís del Govern municipal seguirà sent el benestar de les persones i la creació d’ocupació : Servei de Premsa

Trias afirma que per aquest 2014 el compromís del Govern municipal seguirà sent el benestar de les persones i la creació d’ocupació

31/01/2014

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presentat aquest matí a debat al Consell Plenari l’informe “Barcelona 2014. El compromís amb les persones i la creació d’ocupació”. Com cada primer plenari de l’any aquest debat serveix per a fer balanç de l’estat social i econòmic de la ciutat i per definir la perspectiva de futur per aquest 2014. Amb aquest debat tots els grups tenen l’oportunitat de manifestar el seu posicionament sobre l’evolució de la ciutat.

Trias ha afirmat que per aquest 2014, “un any complex i difícil marcat també pel procés sobre el dret a decidir”, el compromís del Govern municipal seguirà sent el benestar de les persones i la creació d’ocupació perquè malgrat que es comença a albirar una incipient millora en el mercat de treball, “seguim immersos en una profunda crisi econòmica i social”.

L’alcalde ha explicat que Barcelona genera confiança a nivell internacional perquè és una ciutat solvent, que fa dèficit zero, que redueix l’endeutament i paga els seus proveïdors a menys de 30 dies, “Aquesta confiança ens ha de servir perquè a Barcelona ningú no quedi enrere, per donar resposta social i alhora crear activitat econòmica”. Trias ha explicat que s’han aprovat uns pressupostos, al servei de les persones i la creació d’ocupació, dirigits a combatre les desigualtats socials, amb polítiques socials, d’accés a l’habitatge, de millora de l’educació i de creació d’ocupació.

Trias ha insistit en que per aquest any les tres prioritats del govern són: l’atenció a les persones, especialment aquelles més vulnerables; la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, i fer que Barcelona funcioni, amb uns serveis de qualitat.

Així ha explicat que, per atendre les persones, aquest 2014 s’incrementa el 7,2% en termes reals el pressupost de protecció i promoció social de les persones. L’alcalde ha afirmat que “l’atenció social no és una despesa, és una inversió de futur que també genera activitat econòmica i ocupació” i ha destacat la importància de col·laborar amb el Tercer Sector per donar aquesta atenció.

L’alcalde ha afirmat que l’habitatge és un altre punt molt important de la política social de l’Ajuntament, “és un dret bàsic i constitueix un dels pilars de l’Estat del Benestar”. Trias ha explicat també que el Govern Municipal manté un fort compromís amb l’educació, “la millor eina que tenim per a construir un futur millor per a tothom”.

Respecte la segona prioritat, la reactivació econòmica i la creació d’ocupació, l’alcalde ha destacat que cal millorar les condicions d’ocupabilitat de les persones que s’han quedat sense feina, també ha explicat, entre altres mesures, que s’estan impulsant mesures de suport i impuls al comerç tradicional que ens permetin mantenir establiments emblemàtics i que se seguirà impulsant la remodelació dels mercats de la ciutat.

Trias s’ha referit també al turisme, l’únic sector econòmic que no ha parat de créixer des del començament de la crisi, i ha insistit una vegada més que Barcelona hauria de gestionar l’IVA que genera el turisme. Per reactivar l’economia, l’alcalde ha explicat que s’aposta també per nous sectors estratègics de futur, com les tecnologies mòbils, les smart cities, el vehicle elèctric, l’economia verda, la biomedicina, l’agroalimentació, la nàutica i la logística. La cultura i l’esport , ha dit, és també són generadors d’activitat econòmica i de cohesió social molt important

Fer que Barcelona funcioni amb uns serveis de qualitat, seguint criteris d’excel·lència, és la tercera prioritat del govern municipal. Trias ha assenyalat que tot i que la satisfacció de viure a Barcelona és alta, no es pot abaixar la guàrdia.

La seguretat, que segueix sent un tema prioritari; la neteja; el transport públic, “hem de ser capaços d’aconseguir entre tots impulsar un bon contracte programa, viable, potent i sostenible per al transport públic metropolità perquè no podem continuar generant dèficit ni tenir un deute de 540M€, ni seguir incrementant el preu del bitllet”; l’aprovació de dues ordenances molt importants, com la de Terrasses i la que impulsarà la xarxa de telecomunicacions de nova generació; “tot plegat ens ajudarà a mantenir una Barcelona més avançada, ordenada i atractiva”, ha dit. El 2014, ha assenyat l’alcalde, “serà un any d’obres a tots els districtes”

“Barcelona no s’atura i es projecta al món gràcies a les infraestructures”, ha afirmat l’alcalde que ha afegit que la ciutat s’està consolidant com a un gran node d’activitat econòmica lligada a la logística amb accés als mercats del Sud d’Europa, la Mediterrània, Àsia i Amèrica Llatina.

L’alcalde, acabant la seva primera intervenció, ha assenyalat que Barcelona ha estat coneguda com a ciutat olímpica, turística, “ara volem que sigui coneguda com una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar. La meva obligació com Alcalde és fer que a Barcelona la gent hi visqui bé” i per això ha demanat la col·laboració per tirar endavant la ciutat.

L’alcalde, en la rèplica a les intervencions dels presidents de la resta de grups municipals, ha afirmat que davant l’actual situació, malgrat hi hagi alguns indicadors que milloren, “no tot va bé” i per això “cal prendre mesures, decisions i cal col·laborar per donar resposta a les necessitats de la gent”. Trias ha insistit en què cal trobar la manera de col·laborar per trobar punts d’entesa, “tinc la mà estesa a tothom”, perquè Barcelona té capacitat de sortir-se’n.

Finalment, l’alcalde ha remarcat que Barcelona és i exercirà de capital de Catalunya, al servei de totes les ciutats i pobles, col·laborant amb el Govern de la Generalitat i el Parlament de Catalunya. “Donarem suport absolut al dret a decidir, amb tota la força i intensitat perquè som la capital de Catalunya. Defensem i defensarem el dret a decidir, no va contra ningú, és democràcia”.Compartiu aquest contingut