Xavier Trias: “La gent gran ha de ser útil” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “La gent gran ha de ser útil”

01/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Casal de Gent Gran Joan Maragall del barri d’El Besòs i el Maresme del districte de Sant Martí, s’ha rehabilitat íntegrament perquè l’equipament estava en unes condicions molt precàries i tenia una distribució inadequada dels espais que limitaven molt les ofertes d’activitats per als usuaris.

El districte havia adquirit el compromís de rehabilitar-lo aquest mandat, donant així resposta a una llarga reivindicació veïnal. L’any 2012 es va redactar el projecte que preveia l’enderroc i sanejament de la totalitat de la construcció pre-existent i la construcció d’un equipament de nova planta pel que fa a instal·lacions, distribució, mobiliari i dotació de materials per a les activitats. Ara s’ha pogut inaugurar.

Xavier Trias ha declarat: “Com a alcalde, em sento molt satisfet perquè aquesta millora era una assignatura pendent de fa molts anys”. L’alcalde ha convidat a tothom a fer ús i a gaudir d’aquest equipament. Trias ha defensat que la gent gran ha de ser útil i que casals com aquest són espais per a gaudir i compartir.

besos_1

El nou casal permet el funcionament normalitzat i l’ampliació de 15 places (fins a 40) del programa “Àpats en companyia”, que ofereix un servei d’un àpat diari i activitats a persones derivades des de Serveis Socials.

La superfície total del nou Casal de Gent Gran Joan Maragall és de 890 m2 i l’execució del projecte ha significat una inversió de 760.360 € de pressupost d’adjudicació. Aquest projecte està inclòs en el pla de barris Besòs Maresme, finançat al 50 % l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

L’Ajuntament de Barcelona va aprovar el Pla Municipal per a les Persones Grans, amb l’objectiu de promocionar i millorar el benestar personal, familiar i social de totes les persones grans de Barcelona. Són actuacions per impulsar l’envelliment actiu, i promoure la participació activa de la gent gran i l’organització d’activitats i programes de voluntariat.

L’alcalde ho ha recordat: “Volem promoure el bon tracte a les persones grans. Estem treballant per combatre les discriminacions, els estereotips i els prejudicis formant els professionals especialitzats i amb accions de sensibilització de la ciutadania”. I ha remarcat: “Des de l’Ajuntament, posem en valor les persones grans per la seva contribució en el benestar de la comunitat, en l’entorn familiar i en el conjunt de la societat barcelonina”.

 

Inauguració d’un nou servei de la Biblioteca de l’IES Besòs

L’alcalde Xavier Trias prèviament ha visitat el nou servei de la Biblioteca de l’IES Barri Besòs que ha celebrat una Jornada de Portes Obertes perquè a partir d’ara donarà també servei al barri.

besos_4

La Biblioteca obrirà tots els dies feiners a la tarda (de 15.00 hores a 19.00 hores) i els dissabtes al matí (d’11.00 hores a 14.00 hores). Aquest nou servei per als veïns del barri del Besòs i el Maresme ofereix un espai de 90 places per a la lectura i l’estudi, disposa d’un fons bibliogràfic de més de 30.000 llibres i ofereix punts d’accés a internet per a tots els usuaris.





Paraules clau

Besòs/ equipaments/ gent gran/ Sant Martí/