Xavier Trias: “La transformació de les Glòries és un triomf dels veïns i de la ciutat” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “La transformació de les Glòries és un triomf dels veïns i de la ciutat”

07/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias ha presidit l’acte públic de resolució del Concurs de Projectes Restringit per al Projecte Urbà de l’Espai Lliure de la Plaça de les Glòries Catalanes de la Ciutat de Barcelona, que ha guanyat per unanimitat el projecte Canòpia Urbana, de la UTE Agence Ter & Ana Coello de Llobet. El Jurat també ha fet una menció especial a la proposta Terra d’Oportunitats, de la UTE Fuses, Viader, Perea, Mansilla, Desvigne.


Xavier Trias ha felicitat als guanyadors per la seva proposta que “considera extraordinària” i que forma part de “totes les aportacions de qualitat” que han fet els equips que ha participat al concurs. També ha agraït la tasca del Jurat que presidia l’arquitecte, urbanista i ex alcalde de Curitiba, Jaime Lerner, assegurant que “no ha estat fàcil triar entre 10 projectes tan interessants”.

En la seva intervenció l’alcalde ha destacat que “ hem complert un petit somni que va començar Ildefons Cerdà. L’anella viaria ha deixat de tenir sentit. És un triomf dels veïns i de la ciutat que fem una aposta com aquesta que permetrà que la Plaça de les Glòries sigui una nova centralitat dins l’Àrea Metropolitana. La ciutat és per les persones i no només pels cotxes. Aquesta és la gran transformació urbana que hem de fer i no pararem, apostant sobretot pel transport col·lectiu”.

L’alcalde ha destacat que “el projecte no és només de parc. És una plaça, és verd, i es convertirà en un lloc extraordinari, en un punt de trobada importantíssim, on tenim equipaments com els Encants, el Disseny Hub Barcelona”. “Els veïns tenen dret a reclamar els equipaments pendents”, ha reconegut l’alcalde.

L’alcalde ha demanat a l’equip guanyador que “no aturi el mecanisme de participació amb que s’està fent el projecte “i que “incorporin al veïns que voldran intervenir” durant l’elaboració de l’avantprojecte. L’alcalde ha recordat que “hi havia un acord molt important entre l’Ajuntament i els veïns, el Compromís per Glòries de l’any 2007, que hi ha hagut moltes discussions” però que la transformació de la plaça ja està en marxa “ amb l’enderroc de l’anella viària”.

Tot el material gràfic dels projectes es pot consultar al web de Glòries, bcn.cat/glories.

Adjunta trobareu nota de premsa del veredicte del Jurat.

 





Paraules clau

Alcalde Trias/ Glòries/