L’alcalde Trias viatja a Dubai per promoure Barcelona econòmicament i captar noves inversions : Servei de Premsa

L’alcalde Trias viatja a Dubai per promoure Barcelona econòmicament i captar noves inversions

09/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona ha estat convidat a participar a “The Government Summit 2014”, que se celebra a Dubai entre el 10 i el 12 de febrer, que reunirà més de 3.500 assistents i participants de 30 països en 32 sessions. La cimera, que se centra en la prestació de serveis des dels governs, mostrarà les últimes tendències i les millors pràctiques internacionals en la gestió i disseny de polítiques de servei públic. L’alcalde viatja a Dubai, un dels set emirats dels Emirats Àrabs Units, acompanyat de la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens.

L’obertura de la cimera, dilluns al matí, anirà a càrrec de Klaus Schwab, fundador i president executiu del World Economic Forum. L’alcalde participarà el mateix dilluns al matí a la sessió plenària que porta per títol “World Class Services: First Hand Perspectives from Global Cities”, juntament amb Edward Lister, vicealcalde de Polítiques i Planificació de Londres i Gunso Kim, tinent d’Alcalde de Seül; i serà moderada per Richard Quest, de la CNN. Com a centres i hubs internacionals que atreuen inversió i talent, les ciutats globals adopten conceptes smart en la gestió i prestació de serveis i s’adapten a les oportunitats i reptes que marquen les dinàmiques de l’economia global. En aquesta sessió, els alcaldes debatran sobre les diferents visions de les seves ciutats, el futur dels serveis i com això impacta a les vides dels ciutadans en les ciutats i les seves zones d’influència. L’alcalde Trias exposarà l’aposta per esdevenir una ciutat de referència en l’àmbit de les Smart Cities, on les noves tecnologies es posin al servei de les persones.

Al llarg de la seva estada a Dubai, l’alcalde Trias i la tinent d’alcalde Recasens mantindran un seguit de reunions. Entre d’altres es reunirà amb Hussain Lootah, alcalde de Dubai; Hamad Buamim, president & CEO de la Cambra de Comerç de Dubai; Helal al Marri, director General del Departament de Turisme i Comerç de Dubai; Ahmad Julfar, CEO d‘ Etisalat Group; Sami Al Qamzi, director general del Departament de Desenvolupament Econòmic del Govern de Dubai

L’alcalde viatjarà a Dubai ambl’A380, l’avió de passatgers més gran del món, que des de l’1 de febrer uneix la capital catalana amb l’emirat del Golf Pèrsic. Amb aquest nou avió s’incrementa la capacitat de la ruta, el que és clau per posicionar l’Aeroport de Barcelona i ajudar en el desenvolupament de l’economia catalana. El nou servei diari de l’A380 d’Emirates suposa per a Barcelona un gran pas endavant en el desenvolupament aeroportuari i també en el desenvolupament econòmic de Barcelona i Catalunya. Amb aquest nou avió, Barcelona incrementa de forma substancial la capacitat de fer intercanvis empresarials, socials i turístics, no només amb l’Orient Mitjà, sinó especialment amb l’Índia i les regions d’Àsia i Pacífic, a través del hub de la companyia a Dubai.





Paraules clau

Alcalde Trias/ dubai/ Inversions/ promoció econòmica/ The Government Summit 2014/