Maite Fandos viatja a Sotxi, seu dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2014 : Servei de Premsa

Maite Fandos viatja a Sotxi, seu dels Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern 2014

12/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, viatjarà avui a Sotxi (Rússia), on s’estan desenvolupant, des del passat dia 7, els XXII Jocs Olímpics d’Hivern 2014. La ciutat de Barcelona ha estat convidada, com a Ciutat Olímpica, a l’esdeveniment.

El principal objectiu del viatge és conèixer de prop el funcionament i l’organització d’uns jocs olímpics d’hivern i, per aquest motiu, està previst que visiti la majoria d’instal·lacions olímpiques, tant aquelles que acullen serveis –vila olímpica, centre de premsa, etc…—com les principals seus de les diferents modalitats d’esports olímpics d’hivern, sobretot les que acullen modalitats de gel, com l’Oval Olímpic.

Maite Fandos ha explicat que, amb aquest viatge, no només es vol aprofundir en tots els àmbits de l’organització per a continuar treballant tots aquells aspectes tècnics que necessitarà Barcelona per a una futura candidatura, sinó que a més, “volem conèixer les valoracions i seguiments que els principals representants del moviment olímpic faran durant el desenvolupament dels Jocs, de manera que es pugui incrementar els coneixement dels requeriments que comporten per a una ciutat acollir uns Jocs d’Hivern”.

Fandos també aprofitarà l’estada per traslladar el suport a la delegació catalana d’esportistes que està competint aquests dies a Sotxi, entre ells, 2 nascuts a Barcelona. Catalunya ha aportat 7 representants a la delegació estatal, composada per 20 esportistes.

La tinenta d’alcalde, que estarà acompanyada pel Gerent municipal, Constantí Serrallonga, i pel director de l’Oficina Tècnica de la Candidatura Barcelona-Pirineu, Òscar Grau, té previst trobar-se amb representants dels diferents organismes olímpics, tant de l’àmbit internacional com de l’estatal, que, durant aquells dies, estaran a Sotxi. També mantindrà trobades amb els principals representants de les federacions esportives d’hivern.

Fandos traslladarà a la família olímpica els nous horitzons que s’han plantejat per a la candidatura barcelonina de 2026, per la qual ja s’està treballant, juntament amb els municipis del Pirineu.

Des d’aquest any, la ciutat forma part del Comitè Executiu de la Unió Mundial de les Ciutats Olímpiques (UMVO). El Comitè Executiu està format per 11 membres, representants de ciutats olímpiques (Lausana, Atenes, Los Angeles, Pequín, Reno-Tahoe, entre altres) i del Comitè Olímpic Internacional. La tinenta d’alcalde Maite Fandos és la representant de la ciutat de Barcelona en el Comitè Executiu.





Paraules clau

Jocs Olímpics/ Sotxi/