Barcelona i Los Ángeles col·laboraran en projectes de transformació urbana basats en criteris d’eficiència energètica i renaturalització : Servei de Premsa

Barcelona i Los Ángeles col·laboraran en projectes de transformació urbana basats en criteris d’eficiència energètica i renaturalització

14/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, s’ha reunit a la ciutat de Los Ángeles amb el seu alcalde, Eric Garcetti i el seu equip, amb qui han acordat cooperar en temes de regeneració urbanística de barris, de mobilitat elèctrica intermodal, eficiència energètica i renaturalització de la ciutat compacta, amb exemples concrets com la recuperació dels rius com a frontisses a escala de ciutat. Una transformació, han coincidit, que s’ha de fer des de una “perspectiva clarament social i amb la màxima implicació ciutadana”.

foto_la_2

Amb aquest acord de col·laboració, Barcelona i Los Ángeles reforcen l’acord d´amistat i cooperació (2013-2016) que l’alcalde Xavier Trias va signar durant la seva estada a la ciutat californiana, per cooperar en els àmbits de transport, de promoció econòmica, smart cities i cultura. Així doncs, Barcelona i Los Ángeles estableixen un vincle entre els dues ciutats similar a l’existent amb Hong Kong, amb qui Barcelona comparteix un seguit d’iniciatives de transformació del front marítim i l’àmbit portuari, de regeneració urbana, i d’intercanvi de coneixement i talent.

Durant la trobada que han mantingut, l’alcalde Garcetti ha demanat que “Barcelona i Los Ángeles impulsin amb força el moviment mundial de ciutats per millorar les condicions de qualitat de vida de les persones, fer sentir la veu de les ciutats i destacar la importància de les dues ciutats com a potències regionals”.

foto_la_1Vives i Garcetti han coincidit en que totes aquestes iniciatives “persegueixen un objectiu molt social”, que es resumeix en:

1. Incrementar l’activitat econòmica (ciutat productiva…)
2. Millorar l’accessibilitat i la Mobilitat (ciutat inclusiva…)
3. Potenciar el caràcters dels barris
4. Millor Implicació Ciutadana
5. Incrementar la Resiliència Ambiental
6. Promoure comunitats més segures i amb menys violència

Durant la seva curta estada a Los Ángeles Antoni Vives també ha estat convidat a la residència oficial de l’alcalde, on s’ha celebrat la recepció de la Climate Change Task Force impulsada pel president Barack Obama, juntament amb el Governador de l’Estat i alcaldes d’altres ciutats dels Estats Units.

Així mateix el tinent d’alcalde també ha pronunciat una conferència a l’escola d’arquitectura
The Southern California Institute of Architecture (SCI-Arc) on ha explicat el model de ciutat que impulsa Barcelona sota el títol “Barcelona 5.0, polis is back”. Hi ha estat convidat pel director de l’escola, el prestigiós arquitecte Eric Owen Moss.

 

Parada a Nova York

Posteriorment i abans de tornar a Barcelona, Vies té un agenda de trobades i contactes a Nova York, on entre d’altres trobades té previst reunir-se amb Trobada amb la Mary Ann Newman i els socis del BCN-NYC Urban Bridge.

També s’ha vist amb Ellis Rubinstein, president de la New York Academy of Sience. Duramt el seu viatge per Estats Units l’alcalde Trias va signar un Memoràndum d’Entesa amb la prestigiosa acadèmia novaiorquesa per implantar a Barcelona programes educatius vinculats al foment del coneixement de les ciències i la tecnologia entre els joves.





Paraules clau

barcelona/ Los Ángeles/ transformació urbana/