El Districte de Coneixement arrenca amb el primer Networking Breakfast : Servei de Premsa

El Districte de Coneixement arrenca amb el primer Networking Breakfast

14/02/2014



Temps estimat de lectura: 5 minuts

El districte de Sarrià-Sant Gervasi engega les activitats del Districte de Coneixement amb la celebració del primer “Networking Breakfast”. Aquesta és la primera de les activitats del projecte del Districte del Coneixement de Sarrià-Sant Gervasi, que celebrarà un programa d’esdeveniments de networking empresarial amb una programació mensual sota el títol de “Sarrià-Sant Gervasi Networking Breakfast”, per facilitar els contactes empresarials i professionals, així com la promoció de l’emprenedoria i el creixement empresarial.

Els “Networking Breakfast” tindran lloc a diferents escenaris empresarials i institucionals del districte, de 08:30 a 10:00h, i permetran el foment de la relació entre els diferents agents del capital relacional del districte, l’actualització sobre temàtiques d’interès comú, la promoció de les empreses del districte i també compartir experiències i coneixements.

Aquesta iniciativa va en la línia dels objectius estratègics de ciutat que es promouen des de la plataforma de creixement econòmic de la ciutat, Barcelona Growth, com són impulsar el desenvolupament empresarial, atraure talent i inversions i potenciar la projecció internacional Barcelona.

 

Un districte amb un alt dinamisme empresarial

El districte compta amb 32.237 activitats empresarials registrades, el que fa un índex de densitat empresarial de 221 empreses per cada 1.000 habitants, un grau molt elevat que demostra l’elevat dinamisme empresarial de Sarrià-Sant Gervasi, i que és especialment rellevant en el cas de les empreses de serveis (182 empreses per cada 1.000 habitants, molt per sobre de les 92 de la ciutat).

Aquest teixit empresarial mou un volum de vendes mitjà de 252.000 euros, amb una concentració del 53’5% de les empreses que facturen fins a 300.000 euros, i el 18’02% entre 300.000 i 600.000 euros.

En aquesta primera sessió, s’ha posat en valor que Sarrià-Sant Gervasi és la seu del 23’1% de les empreses de tecnologia i coneixement de Barcelona (4.270 empreses segons dades del cens econòmic de 2010) i compta amb equipaments sanitaris de reconegut prestigi i forta capacitat d’atracció (hi ha més de 25 hospitals i clíniques privades de primer ordre i es generen cada dia 28.700 desplaçaments diaris per visita mèdica, dels quals el 85% són de fora del districte). A més, és un districte amb una forta concentració de centres educatius de prestigi (10 universitats i 13 de les 17 escoles internacionals de la ciutat) i és també seu de 1.230 empreses d’indústries creatives i 132 empreses editorials (el que representa el 19’5% del total de la ciutat).

 

La participació a la First Lego League com a via per fomentar les vocacions científiques

Durant la sessió s’ha presentat el projecte de la final espanyola de la First Lego League, el desafiament per a joves de 10 a 16 anys, on participaran 6.500 joves d’arreu de l’Estat que dissenyaran, construiran i programaran robots LEGO sota la temàtica dels desastres naturals. Els finalistes optaran a participaran a nivell internacional més de 250.000 estudiants de 70 països per al foment de les vocacions científiques i tecnològiques entre els joves.

Al mes de gener Sarrià-Sant Gervasi va acollir el primer torneig de robòtica del districte, on hi van participar els alumnes de quatre centres escolars: l’escola Súnion, l’escola Sagrat Cor de Sarrià, i els instituts Serrat i Bonastre i Institut Montserrat. El torneig va consistir en la presentació d’un projecte científic de construcció d’un robot per part de cada equip. Amb aquesta iniciativa es pretén fomentar les vocacions científiques entre els escolars de Sarrià-Sant Gervasi, i neix d’una mesura de govern aprovada pel plenari del districte al juliol de 2013.

Es busca estimular els alumnes, introduir nous aprenentatges en el currículum escolar i fomentar les vocacions científiques entre els alumnes, dins també de l’actuació municipal per convertir Sarrià-Sant Gervasi en el Districte del Coneixement. Aquest programa es pot integrar en el currículum escolar, en forma de crèdit de síntesi o de projecte interdisciplinari, tant a primària com a secundària. L’objectiu és estimular els alumnes cap a carreres científiques d’alt valor afegit per la nostra societat. Atesa la bona acollida d’aquest programa, des del districte es preveu fer una nova edició al curs vinent, incrementant els centres que hi participen.

 

Un projecte que comença a caminar

Sarrià-Sant Gervasi va presentar al desembre la posada en marxa, amb 140 professionals de 80 institucions vinculades al districte, el projecte del Districte de Coneixement, una iniciativa per identificar, dissenyar i posar en marxa de forma participativa amb els agents acadèmics, sanitaris i econòmics les accions necessàries per desenvolupar el talent i l’economia al districte, amb l’objectiu de potenciar l’ocupació de qualitat a Sarrià-Sant Gervasi i a la ciutat.

La iniciativa, que es treballa des de finals de 2012 en col·laboració amb entitats del món universitari, sanitari, econòmic, col·legis professionals i cos consular presents o vinculats al districte de Sarrià-Sant Gervasi, es constitueix formalment avui i posarà en marxa els primers projectes a partir del febrer de 2014. Els seus eixos de treball principals són el sanitari i l’educatiu, amb un èmfasi especial en l’emprenedoria i la innovació.

El Districte de Coneixement neix a Sarrià-Sant Gervasi per sumar l’acció i el valor afegit dels agents acadèmics, sanitaris i econòmics vinculats a aquest territori, que compta amb la cinquena part de l’activitat professional de la ciutat instal·lada al districte.

 

Posar en valor el talent dels professionals per al desenvolupament econòmic

El Districte de Coneixement aglutina 140 professionals de 80 empreses i institucions diverses, com l’Ambaixada dels Estats Units; el Consolat General de Mèxic a Barcelona; l’Escola Oficial d’Idiomes III-Sant Gervasi; el CosmoCaixa; la Fundació Pere Tarrés: Invenio; la Institució Menéndez y Pelayo; Acc1Ó; la Universitat Ramon Llull; euss Enginyeria; la Fundació Privada Collserola; la Universitat Internacional de Catalunya; la Fundació BCN Formació Professional; la Blanquerna; el Centre Mèdic Teknon; EINA Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona – Adscrit a la UAB; Salesians de Sarrià; Universitat Abat Oliba CEU; Sagrat Cor de Sarrià; l’Institut Químic Sarrià (IQS); ESIC Business Marketing School; Renta; Institut Escola Costa i Llobera; BDO; Col·legi Oficial de Metges de Barcelona; Col·legi d’Arquitectes de Catalunya; EM Presistes; La Salle Technova Barcelona; Associació Catalana d’Entitats de Salut; Asepeyo; Clínica del Pilar; MAZ; Centre Internacional de Medicina Avançada (CIMA); Barcelona Centre Mèdic (BCM); Clínica Tres Torres; Creu Blanca; Tasinsa; Telefònica; Fundació Uszheimer; Fremap; Orange; Policlínica Barcelona; Hospital Plató; Institut Català de la Retina (ICR); Mosaiking Comunicació; European University; Altran; Aguirre Newman; Edebé; Llotja; naus Immobiliària; UPC i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

 

Agrupats en les comissions de coneixement, emprenedoria, salut i governança

Durant els mesos de treball previs, s’han creat quatre comissions per treballar els projectes identificats com a estratègics, que agrupen les institucions en funció dels seus interessos comuns i àmbits d’actuació: la comissió Campus de coneixement, la Comissió Districte emprenedor i innovador, la Comissió Districte saludable i la Comissió Governança.Aquests grups de treball, a més, combinen el talent, les empreses, la innovació i els actius presents a l’espai urbà vinculats amb cada àmbit per tal de tirar endavant conjuntament les iniciatives que inclouen.





Paraules clau

Networking Breakfast/ Sarrià-Sant Gervasi/