Tret de sortida de la 24a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona més multitudinària : Servei de Premsa

Tret de sortida de la 24a edició de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona més multitudinària

14/02/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Diumenge 16 de febrer, a les 08:45 hores, al passeig de Pujades, al costat de l’Arc de Triomf, tindrà lloc la sortida de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona. Prop de 15.000 atletes s’han inscrit en aquesta edició on es consolida la participació.

El tret de sortida de la prova anirà a càrrec del Director de Relacions Institucionals de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Amador.

 

Augment de la participació femenina

Enguany creix la presència femenina, que se situa en un 23% i gairebé assoleix els percentatges de les proves populars. Això és gràcies també al creixement de la participació estrangera, gràcies a la promoció internacional de la cursa. La majoria d’atletes estrangers vénen de França, la Gran Bretanya i Itàlia. En total la xifra d’inscrits se situa ben a prop dels 15.000 mentre l’edició passada superaven per poc els 14.000.

 

Atletes d’elit

L’atleta kenyà Eliud Kipchoge, guanyador de la Mitja Marató de Barcelona 2013 i rècord de la cursa amb un registre d’1 h 00 min 04 seg, tornarà a Barcelona aquest 16 de febrer per defensar el seu liderat i intentar establir un nou rècord. Kipchoge ha assolit al llarg de l’any uns magnífics registres, com la seva segona posició en la prestigiosa Marató de Berlín, celebrada el mes de setembre passat. En la categoria femenina, l’estrella de la prova serà la campiona del món de la Mitja Marató al 2010, la kenyana Florence Kiplagat. Guanyadora de la Marató de Berlín el 2011, Kiplagat es convertia en la cinquena dona que aconseguia trencar la barrera de les 2 h 20 min 00 seg. Poc després, va guanyar la Mitja Marató de Roma i va fixar la seva nova marca personal en aquesta distància en 1 h 06 min 38 seg. Kiplagat repetia victòria el mes de setembre passat a la Marató de Berlín i el mes de desembre s’imposava en la Mitja Marató de Nova Delhi, amb més de 32.000 participants. El seu objectiu serà batre l’actual rècord femení de la cursa, establert per la corredora etíop Atsede Baysa en l’edició passada de la cursa, amb un registre de 1 h 07 min 34 seg.

 

La Prèvia es consolida
 
En aquesta edició es consolida La Prèvia, una aposta de l’organització per oferir als inscrits la possibilitat de córrer 10 km addicionals abans de la celebració de la cursa per tal de donar-los opció de preparar-se per la Zurich Marató de Barcelona que se celebrarà el proper 16 de març.

Aquest entrenament de deu quilòmetres se sumarà a la prova creant un recorregut de 31 quilòmetres amb quatre grups de ritmes diferents (4.30, 5.00, 5.30 i 6.00 el quilòmetre), guiats cadascun per llebres per tal que tots els participants arribin al passeig de Pujades cinc minuts abans de la sortida de l’eDreams Mitja Marató de Barcelona.

 

Punts d’animació

L’eDreams Mitja Marató ha preparat tot un seguit d’espais amb els quals vol implicar tota la ciutadania en aquesta prova atlètica encara que no la corri. Hi haurà un total d’onze punts d’animació, amb grups de música o percussió, amb els quals es vol amenitzar la prova i animar al màxim tots els barcelonins a sortir al carrer i a gaudir de la festa atlètica.

 

Afectacions a la mobilitat

Amb motiu de la celebració de la prova esportiva, entre les 08:30 hores i les 12:00 hores aproximadament, es preveuen diverses afectacions al trànsit de superfície en aquells punts per on passi el recorregut, especialment a la zona delimitada per la Gran Via i el Front Marítim. La Guàrdia Urbana anirà tallant el pas dels vehicles per trams i anirà reobrint els carrers a mesura que hagin passat tots els participants. Els agents del cos de policia barceloní duran a terme els corresponents desviaments de trànsit per garantir la fluidesa viària a la ciutat i minimitzar les afectacions. La prova també comportarà restriccions en els estacionaments dels carrers del recorregut.

Durant les hores de celebració de la prova l’Ajuntament de Barcelona recomana l’ús del metro atès que la circulació d’autobusos en superfície es veurà especialment afectada.





Paraules clau

mitja marató/