L’Ajuntament remodela els Jardins de Ca l’Alena per potenciar-ne l’ús ciutadà : Servei de Premsa

L’Ajuntament remodela els Jardins de Ca l’Alena per potenciar-ne l’ús ciutadà

15/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha remodelat els Jardins de Ca l’Alena, al barri de La Marina de Port, al districte de Sants-Montjuïc. Amb les obres, a càrrec de l’empresa municipal BIMSA, s’ha condicionat aquest interior d’illa per a l’ús ciutadà i s’han ordenat els camins i eixos que el travessen, amb l’objectiu de crear un espai on potenciar i dinamitzar les activitats del barri.

Els treballs, que han comptat amb un pressupost de 655.000 euros, doten l’espai d’una imatge de conjunt gràcies al paviment de formigó amb colorant groc i el pintat dels murs. A més, s’ha creat un camí que lliga els principals espais transversalment, des dels equipaments (el casal i la ludoteca) fins als Jardins del Pont Romà.

A banda de renovar el paviment, amb l’actuació s’hi ha instal•lat nou enllumenat, mobiliari urbà (cadires, bancs, papereres, jocs infantils i circuit saludable), s’ha fet un nou enjardinament (plantació d’arbrat, plantes arbustives, entapissants i gespa), s’ha renovat la xarxa de drenatge, la xarxa d’enllumenat públic, la de reg, i s’ha col•locat una font d’aigua potable, així com d’un quadre elèctric amb escomesa de baixa tensió per a la celebració d’esdeveniments ciutadans als jardins

Els jardins es troben a l’interior de l’illa que configuren els anomenats habitatges de la Capa. La disposició en U del conjunt d’habitatges es tanca per un edifici de titularitat pública d ‘habitatges amb dos equipaments en planta baixa, el casal de barri La Vinya i una ludoteca municipal.

 

Participació dels veïns en el projecte

En aquest projecte, el districte de Sants-Montjuïc ha liderat un procés participatiu amb els veïns i les entitats del barri per donar a conèixer el projecte i recollir-ne aportacions i propostes. També es va fer una reunió especifica amb el Casal de barri La Vinya per conèixer les seves necessitats a l’hora de programar activitats fent ús dels espais exteriors.

Paral•lelament a aquestes obres, s’ha reformat el casal de gent gran La Capa, situat als Jardins de Ca l’Alena, i se n’han millorat les instal•lacions, distribuint l’espai de manera més racional, connectant sales i guanyant amplitud al primer pis, construint una escala interior i un ascensor – que permeten la comunicació dels dos pisos de l’equipament per dins- i renovant la climatització.





Paraules clau

Jardins de Ca l'Alena/ La Marina de Port/ Sants-Montjuic/