Engega la segona edició del ‘Barcelona Lab Event’, la trobada de les comunitats creatives lligades a la innovació, l’art, la tecnologia, la ciència i la cultura digital : Servei de Premsa

Engega la segona edició del ‘Barcelona Lab Event’, la trobada de les comunitats creatives lligades a la innovació, l’art, la tecnologia, la ciència i la cultura digital

19/02/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Dijous 20 de febrer, i divendres, 21 de febrer, a la Fàbrica de Creació Fabra i Coats (Carrer de Sant Adrià, 20), tindrà lloc ‘Barcelona Lab Event: el ciutadà creatiu’, la segona edició d’aquestes jornades promogudes per l’Ajuntament de Barcelona des de la tinència d’alcaldia de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació i que enguany compta amb la cooperació d’ ICT&Art Connect, la xarxa europea que promou la col·laboració entre art, ciència i tecnologia.

A la inauguració de la trobada, dijous 20 de febrer, a les 9.30 hores, hi assistiran el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, i la directora de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura, Inés Garriga .

Barcelona Lab Event serà un espai obert per potenciar el debat, el networking i la co-creació entre institucions, universitats i centres de recerca, empreses de creativitat i innovació i associacions ciutadanes i comunitats de professionals que defineixen un model de ciutat laboratori on la creativitat, el coneixement, la ciència i la cultura són elements claus.

En la primera edició de Barcelona Lab el desembre de 2012, van participar-hi més de 150 professionals de diferents entorns de la innovació a la ciutat de Barcelona. De la trobada van sorgir noves idees, projectes i iniciatives que s’han desenvolupat sota el paraigua de Barcelona Lab i que s’explicaran a l’edició d’enguany.

Durant dos dies les veus nacionals i internacionals més destacades en el camp de la creativitat i la innovació donaran a conèixer iniciatives per promoure la innovació a la ciutat, models de ciutat laboratori i ecosistemes d’innovació basats en la quàdruple hèlix (universitats i centres de recerca, empreses, administracions i societat civil). Drew Hemment, director FutureEverything de Manchester, Horst Hörtner, director de FutureLab d’Ars Electronica a Linz, o Marleen Stikker, presidenta i co-fundadora de Waag Society d’Amsterdam, promouran la reflexió i l’intercanvi d’idees en diàlegs oberts.

El dijous, dia 20, Marta Arniani, coordinadora del projecte Art and ICT Connect, presentarà aquesta iniciativa, que es dedica a connectar les diverses comunitats europees que treballen amb art, ciència i tecnologia.

El mateix dia, Angélica Jaramillo, directora de Cultura i Innovació de Ruta Medellín, i Vicent Guallart, arquitecte en cap de l’Ajuntament de Barcelona, debatran en una taula rodona sobre com són i com han de ser els ciutadans creatius i participatius de les ciutats intel·ligents del segle XXI.

Frederic Fol Leymarie, professor del departament d’Informàtica de Goldsmiths, Steffen Holly, músic i cap de la Unitat de Negoci de l’Insitut Fraunholer de Tecnologia i Mitjans Ditigals (IDMT), i Enric Senabre, coordinador de Platoniq, conversaran sobre la co-creació amb l’art i la tecnologia com a eines.

Divendres, Marcos García, responsable de Cultura de MediaLab Prado, Laure Chataigner , membre de L’Atelier Arts Sciences, Laia Sànchez, part de l’equip del CitiLab, i Francesc Aragall, director de la fundació Design for All, exposaran les estratègies per tal que la ciutadania es comprometi amb l’art, la tecnologia i la ciència participada com a motors per a la convivència i el progrés.

En paral·lel hi haurà espais dedicats a la presentació dels diversos projectes que ja formen part de Barcelona Lab; àrees per al foment del networking, mitjançant marketplaces i speed-dating; tallers sobre gamificació (Cre-AM i Barcelona Juga), infrastructures obertes (Specifi i iCity) i tecnologies musicals (Soundscapes); un fishbowl per promoure el diàleg entre els assistents, barcamps per als projectes presentats durant les jornades i un pitch’n show per mostrar noves iniciatives.

També s’han organitzat espais de co-creació, sessions sobre dades obertes, sobre robots, sobre ciència ciutadana i experiments amb aplicacions amb finalitats científiques.





Paraules clau

creativitat/ cultura/ digital/ tecnologia/