Xavier Trias: “La Capital Mundial del Mòbil ens ajuda a desenvolupar una estructura econòmica nova pel futur, estimulant la recuperació econòmica i nodrint el talent empresarial de Barcelona” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “La Capital Mundial del Mòbil ens ajuda a desenvolupar una estructura econòmica nova pel futur, estimulant la recuperació econòmica i nodrint el talent empresarial de Barcelona”

23/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona Xavier Trias ha donat la benvinguda als membres de la Fundació Barcelona Mobile World Capital i del comitè executiu de la GSMA amb motiu de la celebració del Mobile World Congress la propera setmana a Barcelona. La ciutat ha ofert un sopar institucional que ha tingut lloc al Palauet Albéniz presidit per Felip de Borbó, príncep d’Astúries, Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, José Manuel Soria, ministre d’Indústria, Energia i Turisme i Anne Bouverot, directora general de GSMA, entre d’altres personalitats. Al sopar han assistit els principals consellers delegats de les empreses més importants del món en el sector de les comunicacions mòbils.

 

Xavier Trias ha declarat: “Com alcalde i president de la Fundació Mobile World Capital és un honor organitzar l’esdeveniment més gran al món dedicat a la tecnologia mòbil”. L’alcalde ha remarcat que durant una setmana, Barcelona serà el focus de productes mòbils nous, serveis i tendències i “és una gran oportunitat de mostrar al món, com la indústria mòbil està contribuint a transformar les nostres vides”.

Trias ha remarcat que ser la Capital Mundial del Mòbil és una oportunitat que la ciutat de Barcelona ha aconseguit amb la col·laboració del Govern de Catalunya, el Govern Espanyol, Fira de Barcelona i GSMA.

L’alcalde ha destacat: “Aquest any, el Congrés estén les seves activitats per tots els racons de Barcelona perquè així en pot gaudir tothom. Els ciutadans i els visitants tindran a la seva disposició un conjunt d’activitats, experiències tecnològiques i de lleure relacionades amb tecnologies mòbils”.

Trias també ha fet referència a la novetat d’enguany: “Per primera vegada, també hem organitzat una reunió internacional anomenada 4YFN on ens agradaria connectar empresaris i inversors, per promoure el desenvolupament de productes mòbils nous i serveis des de Barcelona”. La Capital Mundial del Mòbil ja està desenvolupant molts projectes en àrees com educació (mSchools), salut (mHealth), venda al detall, transport, emprenedoria i smart cities.

L’alcalde ha destacat: “És també una gran oportunitat d’estimular sectors econòmics tradicionals, com turisme, indústria, serveis i logística i accelerar l’adopció de solucions mòbils per part tant d’empreses com d’institucions”. I ha afegit: “Ens està ajudant a desenvolupar una estructura econòmica nova pel futur, estimulant la recuperació econòmica i nodrint el talent empresarial de Barcelona”.

Al costat de la Capital Mundial del Mòbil, Barcelona està desenvolupant una estratègia ambiciosa per convertir-se en una “ciutat smart” de referència internacional. Trias ha explicat: “Ser una ciutat connectada significa no només utilitzar tecnologia més intensivament, implica un canvi crucial per millorar el benestar de la gent i qualitat de vida”.

L’alcalde ha destacat: “Barcelona va ser escollida com la Capital Mundial Mòbil fins al 2018; sense cap dubte, el Mobile World Congress i aquesta capitalitat són un doble èxit, que projecta Barcelona al món com un actor internacional en tecnologia i solucions mòbils”.

Com a alcalde de Barcelona, Trias ha animat als assistents a gaudir aquests dies de Barcelona que està preparada per oferir-los un càlida benvinguda.

Els assistents al sopar són els presidents i consellers delegats de les empreses més importants del món de les telecomunicacions: Telecom, Telefonica, Qualcomm, Huawei, BhartiAirtel, Vodafone, AT & T, Federal Communication Comission i Deutsche Telekom.





Paraules clau

mobile world capital/