Alcalde Trias: “La rehabilitació del recinte modernista de Sant Pau ens fa sentir orgullosos de la nostra ciutat” : Servei de Premsa

Alcalde Trias: “La rehabilitació del recinte modernista de Sant Pau ens fa sentir orgullosos de la nostra ciutat”

24/02/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit a la inauguració del Recinte Modernista de Sant Pau. A l’acte també hi ha intervingut el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas; la ministra de Foment, Ana Pastor; la comissària europea de Justícia, Drets Fonamentals i Ciutadania, Viviane Reding; el cardenal arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach, i el secretari de Govern i administrador de torn de la Molt Il·lustre Administració (MIA) de l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, Jordi Baiget.

 

Durant la seva intervenció l’alcalde ha afirmat que “és una doble satisfacció, com alcalde de Barcelona i com a professional sanitari, poder compartir la inauguració del recinte modernista de Sant Pau. Avui redescobrim Sant Pau”. Trias ha agraït la presència de la ministra Pastor i de la comissària europea Viviane Reding.

“Aquest és un lloc extraordinari que ens fa sentir orgullosos de la nostra ciutat, que vol ser coneguda com una ciutat de cultura, coneixement, creativitat, innovació i benestar”, ha dit Trias. El recinte de Sant Pau, ha explicat Trias, que es van construir “des de la generositat i gràcies a la col·laboració público- privada”, és un exemple clar del Modernisme català, un moviment que va reivindicar els nostres orígens i les nostres tradicions. Però, alhora, va mirar cap el futur, amb innovacions tècniques i artístiques que van suposar un salt endavant molt important. “Admiració pel passat i passió pel futur: això és el que millor defineix el Modernisme. i aquest és el millor llegat que ens ha arribat fins els nostres dies”, ha afirmat.

Trias ha afirmat que aquesta rehabilitació no s’hagués dut a terme sense la bona col·laboració de les diferents administracions i el paper de l’església, i ha recordat, entre d’altres a l’exalcalde Joan Clos o l’exconsellera Marina Geli, “per fer-ho realitat”.

Gràcies a una rehabilitació profunda, amb molta cura i professionalitat, “Sant Pau s’ha posat al dia”. “Va néixer com a casa de salut i avui dóna resposta a les necessitats de la gent de manera diferent, i a nivell internacional”, ja que amb les institucions que acollirà esdevindrà un centre de referència internacional especialitzat en el coneixement, la innovació i l’estudi dels problemes del món actual.

L’alcalde ha finalitzat la seva intervenció donant les gràcies a totes les institucions que han fet possible la recuperació del recinte modernista de Sant Pau i ha afegit que “avui és un dia molt important”.

La rehabilitació arquitectònica del Recinte Modernista de Sant Pau, obra de Lluís Domènech i Montaner, ha tingut una durada superior als quatre anys i s’ha realitzat al mateix temps que els pavellons s’han dotat de nous usos. El recinte esdevé un nou centre de coneixement i recerca on, de moment, s’han incorporat set organismes capdavanters en els àmbits de la salut, la sostenibilitat i l’educació. És també un espai de divulgació cultural, a través d’un programa de visites, i un nou centre de trobada per a la celebració de jornades, reunions i activitats. Aquests pavellons acullen set institucions capdavanteres a nivell internacional: l’Institut de la Universitat de les Nacions Unides sobre Globalització, Cultura i Mobilitat; Casa Àsia; l’Institut Forestal Europeu; el Programa de perfils de resiliència de les ciutats d’ UN-Habitat; la Global University Network for Innovation; la Global Water Operators’ Partnership Alliance i una oficina de l’Organització Mundial de la Salut.





Paraules clau

sant pau/