Xavier Trias: “Avui és un dia d’èxit per Barcelona que ens projecta al món com a Capital Mundial del Mòbil i de les tecnologies” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Avui és un dia d’èxit per Barcelona que ens projecta al món com a Capital Mundial del Mòbil i de les tecnologies”

24/02/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Xavier Trias, alcalde de Barcelona i president de la Barcelona Mobile World Capital ha participat a la inauguració del Mobile World Congress 2014 que ha tingut lloc al recinte firal de Gran Via. L’acte de la inauguració ha estat presidit per Felip de Borbó, príncep d’ Astúries, Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, José Manuel Soria, ministre d’Indústria, Energia i Turisme i John Hoffman, el Chief Executive Officer del GSMA, entre d’altres autoritats.

 

L’alcalde Trias ha destacat: “Avui és un dia d’èxit per Barcelona. Em sento molt orgullós de poder organitzar un esdeveniment d’aquesta magnitud que projecta a Barcelona com a Capital del Mòbil i de les noves tecnologies”. Trias ha declarat que Barcelona ha estat valorada en àmbits com l’esportiu, després d’haver organitzat els Jocs Olímpics del 1992, o el turístic, de referència internacional, i que ara vol ser coneguda “per la creativitat, la innovació i les noves tecnologies”. L’alcalde ha dit que “Barcelona té unes possibilitats immenses i ho hem de saber aprofitar i utilitzar per la creativitat, la innovació i les noves tecnologies, una nova economia que genera riquesa i llocs de treball”.

Trias ha declarat que tot i que la ciutat és la capital del Mòbil fins el 2018: “la nostra voluntat no és quedar-nos en el 2018 sinó anar més enllà”.

Durant la inauguració, l’alcalde i la resta d’autoritats han visitat l’estand de la GSMA, l’estand d’Espanya i el pavelló Catalònia on hi ha les empreses catalanes presents al Congrés. La comitiva d’autoritats també han visitat l’estand de la Barcelona Mobile World Capital on entre d’altres projectes han pogut conèixer de primera mà el projecte Sentilo, la plataforma de sensors de l’Ajuntament de Barcelona que permet agafar en temps real les dades dels sensors que hi ha desplegats a la ciutat per a millorar els serveis públics que s’ofereixen a la ciutat. Un altre dels projectes ha estat el Mobile ID, la identitat digital ciutadana al mòbil. Aquest mecanisme d’identitat digital, impulsat per l’Ajuntament, és pioner a nivell mundial i permetrà als ciutadans accedir a tot tipus de tràmits i serveis telemàtics de forma jurídica i tecnològicament segura.

El Mobile World Congress 2014 se celebra del dilluns 24 al dijous 27 de febrer al recinte firal de Gran Via. El Congrés Mundial dels Mòbils espera una participació de 75.000 assistents de 200 països diferents, amb 1.800 expositors de les grans empreses del sector de la tecnologia mòbil i es preveu que tingui un impacte econòmic de 356 milions d’euros. És el Congrés de referència mundial de la tecnologia mòbil on es presenten les principals novetats del sector.





Paraules clau

Alcalde Trias/ mobile world/