La celebració del Dijous Gras dóna el tret de sortida al Carnaval de Barcelona 2014 : Servei de Premsa

La celebració del Dijous Gras dóna el tret de sortida al Carnaval de Barcelona 2014

26/02/2014



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dijous, 27 de febrer, se celebra Dijous Gras, que dóna el tret de sortida al Carnaval, una de les festes més participatives de la ciutat, que se celebra entre demà dijous i el proper dimecres 5 de març.

Al Mercat de la Concepció (Aragó, 311) tindrà lloc el tradicional concurs de Truites. A l’acte hi seran presents Gerard Ardanuy, regidor del districte de l’Eixample; Raimond Blasi, regidor de Comerç, Consum i Mercats, i President de Mercats de Barcelona; Carles Agustí, comissionat de Participació i Associacionisme; i Jordi Torrades, Gerent de l’IMM.

Des de les 10:00h fins a les 11:30h estarà obert el termini de presentació de truites. A partir de  les 11:00 hores arribaran les autoritats i els 7 ambaixadors que passejaran pel mercat. A les 11:15 hores tindrà lloc la salutació de les autoritats. A les 12:00h el jurat es reunirà per fer el tast i elecció de les truites, i a les 12:30h començarà el lliurament de premis als guanyadors de les diferents categories.

 Arribo del Rei Carnestoltes

A la tarda, a les 18:00h, el Rei Carnestoltes sortirà des del Mercat de Santa Caterina i farà la seva arribada al Born Centre Cultural, desfilant amb la seva comitiva i precedit pels 7 ambaixadors. L’Arribo és l’escenificació de l’arribada del Rei i l’inici oficial del Carnaval barceloní. El Rei Carnestoltes farà la proclama del seu regnat, una crida a la gresca i la disbauxa i donarà inici al primer Sarau de Carnaval i al Ball de màscares obert a tothom.

Amb motiu del Dijous Gras se celebren diverses activitats als districtes de la ciutat. La informació completa es pot trobar al programa del Carnaval 2014, a www.bcn.cat/carnaval.

 

 





Paraules clau

carnaval/