Barcelona acull la cimera social d’Eurocities, que debatrà el futur de les polítiques socials europees : Servei de Premsa

Barcelona acull la cimera social d’Eurocities, que debatrà el futur de les polítiques socials europees

04/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Un centenar de representants d’una cinquantena de ciutats europees es trobaran a Barcelona durant els tres propers dies en ocasió de la celebració de la cimera bianual del Social Affaires Fòrum d’Eurocities, una trobada organitzada per l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Barcelona és membre i ciutat fundadora d’Eurocities, de la que formen part les principals ciutats europees de més de 250.000 habitants. Actualment té 130 sòcies de ple dret i 40 ciutats associades de 35 països, i treballa per a 130 milions de ciutadans. Aquesta xarxa s’articula entorn de cinc fòrums temàtics: afers socials, societat del coneixement, medi ambient, cultura i mobilitat, a més de diversos grups de treball en què s’estructuren aquests fòrums.

Des de demà, fins dijous, 7 de març, Barcelona serà la seu del Fòrum d’Afers Socials en el marc del qual, les ciutats debatran el futur de les polítiques socials europees i compartiran experiències en aquest àmbit. L’objectiu final és analitzar l’abast del nou Paquet d’Inversió Social (SIP) i el seu impacte sobre les polítiques socials dels governs local.

Barcelona va ser escollida com a ciutat amfitriona per organitzar aquesta trobada ara fa un any, a Katowice, Polònia. El Social Affaires Forum es reuneix dos cops l’any en una ciutat europea diferent. Aplega alcaldes, regidors i altres electes, juntament amb tècnics municipals, que es troben per estudiar experiències d’èxit en la política d’inclusió a les ciutats. Els participants analitzen un tema d’interès comú, intercanvien pràctiques innovadores, i visiten projectes emblemàtics a la ciutat on es troben.

Formen part del grup social d’Eurocities un total de 140 ciutats, entre les que es troben Rotterdam o Amsterdam (Holanda), Birmingham, Brighton i Bristol (Gran Bretanya), Viena (Àustria), Nantes (França), Ghent (Bèlgica), Atenes (Grècia), Bilbao, Gijon i Madrid (Estat Espanyol), Brno (República Txeca), Franckfurt (Alemanya), Copenaghen (Dinamarca), Zurich (Suïssa).

A més de les diferents reunions de treball programades a l’entorn de diferents temàtiques, i presidides pels regidors de l’Àrea de Qualitat de Vida, els tècnics i representants de les ciutats convidades tindran la possibilitat de conèixer de prop els serveis socials de l’Ajuntament de Barcelona. Així, s’ha previst que puguin visitar, entre d’altres equipaments, el Servei d’Atenció a l’Immigrant, Emigrant i Refugiat (SAIER); el centre de Teleassistència municipal; el Centre d’Adolescents de Gacilaso o el centre d’allotjament temporal per a persones sense sostre d’Hort de la Vila.

 





Paraules clau

Eurocities/ europa/ polítiques socials/