Francina Vila: “Necessitem una nova cultura d’empresa, on la meritocràcia i el talent siguin pilars fonamentals per escollir els membres dels consells d’administració” : Servei de Premsa

Francina Vila: “Necessitem una nova cultura d’empresa, on la meritocràcia i el talent siguin pilars fonamentals per escollir els membres dels consells d’administració”

04/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Francina Vila, regidora de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, ha assistit aquest matí a la presentació de la Plataforma de Base de Dades de Conselleres i Directives que ha creat l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, acompanyada de Miquel Valls, President de la Cambra de Comerç, Núria Lao i Anna Mercadé, Presidenta i Directora de l’Observatori Dona, Empresa i Economia respectivament.

Es tracta d’un aplicatiu que conté una base de dades de conselleres i directives, amb el perfil adequat per donar resposta a les necessitats actuals de les nostres empreses.

L’objectiu és que s’incorporin als equips de direcció i consells d’administració més dones i que les empreses tinguin la garantia d’un bon procés de selecció de personal garantint professionals qualificades i els perfils idonis i aconseguir, d’aquesta menera, una presència més equilibrada d’homes i de dones en aquest àmbit.

La Plataforma està adreçada a les dones que es vulguin postular per entrar en els equips directius i als consells d’administració, així com a les empreses i organitzacions que vulguin incorporar aquest talent.

Francina Vila ha senyalat durant la presentació que “aquest servei s’adequa perfectament a les línies de treball de la Regidoria en el sentit de promoure les dones amb talent”. La regidora també ha destacat la importància que té per l’Ajuntament col·laborar amb projectes que sorgeixen de la societat civil i que promouen la coresponsabilitat i donen valor al paper social de l’ Empresa .

Vila ha senyalat que “amb aquesta Plataforma innovadora i pionera treballem per canviar la realitat. Necessitem una nova cultura d’empresa, en què la meritocràcia i el talent siguin dos pilars fonamentals alhora d’escollir els membres dels consells d’administració”.

La regidora ha destacat que la base de dades és una aplicació que també es posa a disposició del sector públic per garantir aquesta igualtat no només a les empreses privades sinó també a les públiques.





Paraules clau

dones/ empresa/