Jaume Ciurana participa a la presentació de l’exposició “Post-Picasso: reaccions contemporànies” : Servei de Premsa

Jaume Ciurana participa a la presentació de l’exposició “Post-Picasso: reaccions contemporànies”

04/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimecres 5 de març, a les 10:30 hores, el tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, participarà en la presentació de l’exposició “Post-Picasso: Reaccions contemporànies”, que tindrà lloc a la sala d’actes del Museu Picasso (accés per la plaça Sabartés, 1). A l’acte també assistiran el director del Museu Picasso de Barcelona, Bernardo Laniado-Romero; i el comissari de l’exposició, Michael FitzGerald.

La presentació comptarà amb la presència d’alguns dels artistes dels quals es mostren obres a l’exposició.  Després dels parlaments, el comissari realitzarà la visita comentada a l’exposició que ocupa les tres plantes del palau Finestres, seu de les exposicions temporals del Museu.

El mateix dimecres, a les 19.00 hores, tindrà lloc la inauguració oficial de l’exposició.

Aquesta és la primera exposició consagrada a mostrar, a escala global, la importància de Picasso en l’art contemporani, des de la seva mort fins a l’actualitat. El seu comissari és l’expert internacional Michael FitzGerald, Catedràtic de Belles Arts del Trinity College, Hartford (EUA). L’exposició demostra l’empremta de Picasso en l’art de finals del segle XX i principis del segle XXI. Després de la mort de l’artista, la seva obra i la seva reputació continuen generant un fructífer diàleg i debat amb artistes contemporanis a nivell mundial. La proposta aplega un total de 57 obres. Post-Picasso està consagrada a un grup seleccionat de 41 artistes d’una dotzena de països de l’Àfrica, Àsia, Europa, Amèrica Llatina i Amèrica del Nord que ha realitzat aportacions notables a l’art contemporani a través del seu interès en l’obra de Picasso. Entre d’altres: Chéri Samba, de la República Democràtica del Congo; M. F. Husain i Atul Dodiya, de l’Índia; Folkert de Jong i Rineke Dijkstra, dels Països Baixos; Guillermo Kuitca de l’Argentina; Vik Muniz, del Brasil, i Jasper Johns, Faith Ringgold i Fred Wilson dels EUA.

NOTA: Tots els mitjans –redactors i gràfics– que ho desitgin podran visitar la mostra, abans de la roda de premsa, a partir de les 10.00 hores.





Paraules clau

art/ cultura/