L’alcalde Trias afirma que Barcelona està al servei de tots els pobles i ciutats de Catalunya per col·laborar i fer una Catalunya més potent : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que Barcelona està al servei de tots els pobles i ciutats de Catalunya per col·laborar i fer una Catalunya més potent

04/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde Trias ha afirmat aquest matí que Barcelona, com a capital que és, està al servei de tots els pobles i ciutats de Catalunya per col·laborar i fer una Catalunya més potent. Trias ha fet aquestes declaracions en l’esmorzar col·loqui “El futur és capital”, organitzat per El Punt Avui i la plataforma Alcaldes.eu, i en el que ha participat juntament amb els tres alcaldes de les capitals catalanes, Àngel Ros, alcalde de Lleida, Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona, i Carles Puigdemont, alcalde de Girona.

 

Al llarg del debat, moderat pel periodista, Eduard Berraondo, s’ha parlat del Mobile World Congress, de les Smart cities; de la Marca Barcelona, de les infraestructures, de la relació d’ Espanya amb Catalunya, de la nova Llei de Racionalització i sostenibilitat de l’administració local (LRSAL), i de la sortida de la crisi, entre d’altres.

L’alcalde Trias ha afirmat que el MWC ha estat un èxit, “però l’èxit no és fer un congrés sinó ser la capital del mòbil, on les noves tecnologies s’apliquin de manera que millori la qualitat de vida i el benestar de les persones”. Trias ha explicat que Barcelona té una marca de ciutat molt potent arreu del món, “tenim una gran situació geogràfica i un bon clima, som la capital de Catalunya, de la catalanitat, de la Mediterrània”, i ha afegit “és un èxit però també hi ha gent que pateix i hi ha el perill que se’ns trenqui la societat”. L’alcalde ha explicat que Barcelona, com a capital, està al servei de tots els pobles i ciutats, “Barcelona no es pot aprofitar del territori, si col·laborem amb ell tindrem una Catalunya més potent”.

Els quatre alcaldes han coincidit en la importància del corredor Mediterrani, una infraestructura estratègica, i han lamentat els retards acumulats. Trias ha assenyalat que a Barcelona, i la seva àrea, hi ha infraestructures que funcionen molt bé, com l’aeroport o el port, però ha criticat l’excessiva dependència del govern de Madrid.

Els alcaldes de les quatre capitals catalanes ha coincidit també en criticar, de manera contundent, la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local (LRSAL), que han qualificat d’inacceptable, agressió al món local, de campanya de desprestigi per desviar l’atenció del dèficit de l’administració central. Trias ha explicat que, tot i que aquesta llei no afecta a la ciutat de Barcelona “perquè la Carta Municipal ens protegeix, presentarem recurs perquè som la capital de Catalunya”. Com ha dit Trias, aquesta llei afecta tremendament les competències de la Generalitat i dels ajuntaments, “i Barcelona ha d’estar amb ells”.

Per sortir de la crisi, l’alcalde de Barcelona ha explicat que “l’obsessió” del govern municipal és la creació d’activitat econòmica i també l’atenció a les persones, “som conscients que hi ha gent que ho passa malament i per això prioritzem en la despesa social”. Referent a les relacions de Catalunya amb Espanya, els alcaldes ha coincidit en què han de canviar. Trias ha assenyalat que la relació hauria de ser “amistosa” però ha afegit que “no volem el grau de dependència que tenim. Si seguim així el clam independentista augmentarà perquè la situació actual és insostenible”.

Finalment, l’alcalde ha ressaltat la importància de que les quatres capitals i els seus alcaldes es trobin per compartir “objectius, esperances i il·lusions de futur”. “El moment és complicat, però les ciutats tenen força i qui ens trauran de la crisi seran aquestes 4 ciutats, no només a Catalunya, també al sud d’Europa. Hi tenim gran responsabilitat”, ha finalitzat Trias.





Paraules clau

Alcalde Trias/ ciutat/