Maite Fandos presideix el Social Affaires Forum d’Eurocities : Servei de Premsa

Maite Fandos presideix el Social Affaires Forum d’Eurocities

05/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, presidirà demà, dijous al matí, l’acte oficial de benvinguda dels càrrecs electes i representants de les 140 ciutats europees que formen part d’Eurocities, que des d’ahir es troben a Barcelona en ocasió de la celebració del Fòrum d’Afers Socials. Fandos estarà acompanyada per Henk Kool, president del Fòrum Social i tinent d’alcalde de La Haya.

Posteriorment, a les 10.45 hores, al vestíbul del Palau Macaya (Passeig de Sant Joan, 108) la tinenta d’alcalde explicarà als mitjans els resultats dels acords assolits durant la trobada. A la mateixa hora, els assistents es faran una foto de família.

Al vespre, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, rebrà els membres del Social Affaires Forum a l’Ajuntament de Barcelona.

Fins dijous, 7 de març, les ciutats presents a aquesta cimera debatran el futur de les polítiques socials europees i compartiran experiències. L’objectiu final és analitzar l’abast del nou Paquet d’Inversió Social (SIP) i el seu impacte sobre les polítiques socials dels governs locals.

El Social Affaires Forum es reuneix dos cops l’any en una ciutat europea diferent. Aplega alcaldes, regidors i altres electes, juntament amb tècnics municipals, que es troben per estudiar experiències d’èxit en la política d’inclusió a les ciutats. Els participants analitzen un tema d’interès comú, intercanvien pràctiques innovadores, i visiten projectes emblemàtics a la ciutat on es troben.

Formen part del grup social d’Eurocities un total de 140 ciutats, entre les que es troben Rotterdam o Amsterdam (Holanda), Birmingham, Brighton i Bristol (Gran Bretanya), Viena (Àustria), Nantes (França), Ghent (Bèlgica), Atenes (Grècia), Bilbao, Gijon i Madrid (Estat Espanyol), Brno (República Txeca), Franckfurt (Alemanya), Copenaghen (Dinamarca), Zurich (Suïssa).

Durant les jornades, els assistents podran conèixer les polítiques en l’àmbit social de l’Ajuntament de Barcelona de la mà dels regidors adscrits a l’Àrea de Qualitat de Vida –Francina Vila (Dona i Drets Civils), Irma Rognoni (Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats), Raimond Blasi (Adolescència i Joventut)— i els comissionats Miquel Esteve (Immigració i Acció Comunitària),  Assumpció Roset (Gent Gran), i la Delegada de Salut, Cristina Iniesta.

 





Paraules clau

Eurocities/ europa/ programa social/ Social Affaires Forum d’Eurocities/