Barcelona serà la seu de la final del Grand Prix 2014 de patinatge sobre gel : Servei de Premsa

Barcelona serà la seu de la final del Grand Prix 2014 de patinatge sobre gel

07/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Després de la reunió mantinguda el passat mes de febrer a Sotxi (Rússia), en ocasió de la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern 2014, entre la tinenta d’alcalde Maite Fandos, la Federació Internacional de Patinatge (ISU) i la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern, Barcelona ha estat designada avui, per la Federació Internacional de Patinatge, seu de la Final del ISU Grand Prix de patinatge sobre gel 2014-15. Aquesta competició es durà a terme a la ciutat de l’11 al 14 de desembre d’enguany, segons ha anunciat la ISU, que ha encarregat a la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern (FEDH) l’organització de l’esdeveniment internacional a la ciutat.

L’anunci de la ISU es produeix després de la reunió mantinguda el passat mes de febrer a Sotxi (Rússia), en ocasió de la celebració dels Jocs Olímpics d’Hivern 2014, entre la tinenta d’alcalde Maite Fandos, Federació Internacional de Patinatge i la Federació Espanyola d’Esports d’Hivern, on es va valorar l’oportunitat de Barcelona d’acollir aquesta cita mundial.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha celebrat la decisió i ha assegurat que es tracta d’una “gran notícia”. “Que s’hagi escollit Barcelona per acollir la competició més important de patinatge sobre gel situa la ciutat, de nou, com a escenari d’un gran esdeveniment esportiu. Però que, a més, sigui d’una modalitat olímpica dels esports d’hivern ens situa més a prop de la il·lusió que la ciutat pugui optar a acollir uns Jocs Olímpics d’Hivern”, ha dit.

Fandos ha recordat que un dels reptes més importants que té la ciutat i el país per a assolir la fita de 2026 “és, precisament, donar el màxim suport als atletes dels esports de neu i gel perquè puguin entrenar amb condicions òptimes, generant potencials campions olímpics. Sens dubte, el Grand Prix ens donarà l’ocasió per demostrar que hi apostem fermament”, ha conclòs.

D’altra banda, la tinenta d’alcalde ha destacat que l’oportunitat de veure alta competició en patinatge sobre gel a Barcelona serà “una gran ocasió per a apropar aquesta modalitat esportiva al gran públic”, que a més podrà conèixer les figures més importants en aquest àmbit, com Javier Fernández, bicampió d’Europa i quart classificat en els Jocs Olímpics de Sotxi. Fandos ha desitjat, també, que la parella de patinatge artístic formada per Adrià Díaz i Sara Hurtado puguin aconseguir arribar a la final mundial per poder-los veure al Grand Prix de Barcelona.

 

La competició

En els propers mesos, la Federació Internacional de Patinatge visitarà Barcelona per estudiar el millor emplaçament per a l’esdeveniment.

La I.S.U. GRAND PRIX FINAL és la final del circuit I.S.U GRAND PRIX, en la que només hi participen els 6 millors patinadors del món de cada modalitat:

– Individual masculí – Junior i Sènior
– Individual femení – Junior i Sènior
– Parelles de lliure – Junior i Sènior
– Parelles de dansa – Junior i Sènior

Només hi tenen dret a participar els 24 millors patinadors del rànquing mundial, i cada patinador només pot participar a dues de les competicions. A cada competició els patinadors sumen uns punts en funció del lloc assolit, que serà el que els classificarà o no per la final.

Després dels Campionats del Món, la I.S.U GRAND PRIX FINAL és la competició més important de patinatge artístic.

 

La competició en xifres

La competició implica la mobilització de 72 patinadors; entre 50 i 60 entrenadors; una cinquantena de jutges i tècnics i 30 equips. A més, es retransmet per televisió a tot el món.

 

Les darreres edicions de la I.S.U Grand Prix Final s’han celebrat a les ciutats següents:

– 2013 Fukuoka – Japó
– 2012 Sotxi – Rússia
– 2011 Quebec – Canada
– 2010 Pequin – Xina





Paraules clau

esport/ Grand Prix 2014/