Gràcia projecta l’ampliació dels jardins del Mestre Balcells, al carrer Sant Salvador : Servei de Premsa

Gràcia projecta l’ampliació dels jardins del Mestre Balcells, al carrer Sant Salvador

07/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Gràcia ha projectat l’ampliació, en més de 400 metres quadrats, dels Jardins del Mestre Balcells, situats entre el carrers de Sant Salvador i Verntalla i el Passatge Frigola. L’ampliació és fruit de la incorporació a l’espai existent de dos solars adjacents recentment expropiats, una operació que afavorirà regularitat del jardí i millorarà la comunicació entre el carrer de Verntalla i el Passatge Frigola, propiciant la seva integració en els recorreguts interns de la xarxa de places i espais de l’entorn.

El projecte, que compta amb un pressupost de 141.877 euros, preveu l’enderroc de tots els elements arquitectònics i restes de les antigues finques per poder efectuar una ampliació de l’esplanada d’entrada del carrer Sant Salvador, i també el moviment de terres necessari per a la formació de talussos i rampes.

Aquest moviment millorarà l’accessibilitat de l’entrada del jardí pel carrer de Sant Salvador, amb el traçat d’un camí amb uns pendents inferiors al 8% adaptat a la normativa vigent, tant per vianants com per vehicles de manteniment. Així mateix, el projecte portarà millores en el mobiliari existent, incorporant nous bancs, baranes i papereres. També es preveu enjardinar els talusos nous i completar el sistema d’enllumenat del jardí.

La regidora de Gràcia, Maite Fandos, ha explicat que, amb aquest projecte “ampliem i millorem aquest espai verd de Gràcia, millorant la qualitat de vida dels veïns i veïnes de l’entorn, que són els que en gaudeixen dia a dia. A més d’ampliar l’espai verd, el dotem de qualitat lumínica i fem el seu manteniment més eficient”, ha afegit. Alhora, amb la millora de la pendent, “fem el jardí més accessible”, ha conclòs Fandos.

Segons la regidora, aquesta operació respon a la voluntat del districte, recollida en el Pla d’Actuació del Districte, de generar espais de qualitat a tots els barris de Gràcia, ampliant-ne els existents o obrint-ne de nous.

 





Paraules clau

Gràcia/