Comença la instal·lació d’un nou col·lector a l’avinguda Diagonal : Servei de Premsa

Comença la instal·lació d’un nou col·lector a l’avinguda Diagonal

08/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest dilluns comencen els treballs d’instal·lació d’un nou col·lector complementari de la xarxa de clavegueram de l’avinguda Diagonal. Aquesta actuació tindrà afectacions en la mobilitat de vianants i en les bicicletes que circulen en sentit Besòs. Els treballs, que es faran en dos trams, consisteixen en la construcció d’una nova conducció de recollida d’aigües pluvials, en el passeig situat a la banda mar, entre el carrer Balmes i la plaça Francesc Macià.

L’objectiu d’aquesta actuació és millorar el drenatge de la Diagonal, descarregant el col·lector del tronc central mitjançant la construcció d’un nou col·lector al costat mar, que connectarà directament als col·lectors muntanya-mar existents. Això permetrà reduir les possibles acumulacions d’aigua a la banda mar, donada la pendent que té, i completar la xarxa d’embornals de recollida d’aigües existents a l’avinguda.

S’han previst en total sis col·lectors, que sumen uns 700 metres de conduccions. El disseny i dimensionament de la xarxa s’ha fet seguint els criteris de Barcelona Cicle de l’Aigua (BCASA) i preveient un període de retorn de 10 anys.

Els treballs es faran en dos fases. Primer s’actuarà en el tram comprès entre els carrers Balmes i Muntaner, i en una segona fase entre el carrer Muntaner i la plaça Francesc Macià. La durada total estimada dels treballs és de dos mesos. Les obres tenen un cost de 463.322 euros (IVA Inclòs).

 

Afectacions a vianants i ciclistes

Aquesta actuació afectarà la circulació de vianants i bicicletes del bulevard costat mar, suprimint temporalment el carril bici existent en la zona d’obres, i s’ampliarà temporalment per fer-lo bidireccional en el seu tram en la terciana muntanya des de Francesc Macià fins a Balmes. Es garantirà l’accés a les parades d’autobús existents en els trams d’obra, amb afectacions puntuals.

Per executar les connexions del nou col·lector a la xarxa existent, els treballs es faran coincidir amb els dies de menor mobilitat o en caps de setmana per tal de minimitzar les afectacions a la xarxa viària. Per informar als ciutadans i usuaris de l’Avinguda sobre l’execució d’aquests treballs, BIMSA ha repartit 1.000 avisos d’escala.





Paraules clau

col·lector/ Diagonal/