Barcelona i Calella sumen forces per potenciar el triatló com a prova esportiva : Servei de Premsa

Barcelona i Calella sumen forces per potenciar el triatló com a prova esportiva

09/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dilluns dia 10 de març, a les 12:00 hores (Ajuntament de Calella), la Tinenta d’Alcalde d’Esports, Maite Fandos, es desplaça a la localitat costanera de Calella per firmar un conveni amb la seva alcaldessa, Montserrat Candini, amb l’objectiu de fomentar la pràctica esportiva d’aquesta popular i alhora exigent modalitat esportiva.

Els acords bàsics que recull el conveni se centren en crear un marc de col·laboració comú per afavorir la difusió i coneixement internacional de Calella i Barcelona com a ciutats esportives; perquè el màxim nombre de participants puguin conèixer la completa oferta que ambdues ciutats ofereixen en les especialitat de triatló i, a la vegada, comptar amb el reconeixement i recolzament de les Federacions Catalana, Espanyola de Triatló, Europea i Internacional.

El document recull també el compromís per treballar en favor del reconeixement del  triatló i de les proves de fons (Mitja Marató, Marató…)  com d’interès turísticoesportiu, amb un interès especial en la EDreams Mitja Marató de Barcelona, la Zurich Marató de Barcelona, el Garmin Barcelona Triatló (Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona), i també el Challenge Costa de Barcelona-Maresme, Half Challenge Barcelona.

Barcelona, estreta vinculació amb el triatló

Barcelona és l’escenari d’un dels principals triatlons europeus: el Garmin Barcelona Triatló (també Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona), amb una participació l’any 2013 de 5270 inscripcions, amb un 17% de dones i amb una participació de 34% de persones de fora de Catalunya, dels quals 21% procedien de fora de l’estat espanyol. Altra prova barcelonina és el Triatló de la Vila, que en l’edició passada va incorporar l’aquatló (córrer i nedar) i amb unes xifres de participació de més de 1.700 inscrits, amb un 13% de dones.

Com a programa d’esport escolar, l’Ajuntament de Barcelona també promou el triatló i les seves variants –l’aquatló o el biatló- , amb una participació total de 121 centres educatius i 5.500 infants.





Paraules clau

esport/