Maite Fandos: “el Barcelona Open Banc Sabadell, un exemple de com els clubs reforcen la marca esportiva de Barcelona” : Servei de Premsa

Maite Fandos: “el Barcelona Open Banc Sabadell, un exemple de com els clubs reforcen la marca esportiva de Barcelona”

11/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’acte de presentació de la competició, celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, ha comptat amb la presència de la tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos; els Secretaris Generals de la Presidència i de l’Esport, Jordi Vilajoana i Ivan Tibau, respectivament; el president del Reial Club de Tennis Barcelona – 1899, Albert Agustí; el president de Banc Sabadell, Josep Oliu; i el director esportiu del Torneig, Albert Costa, entre altres personalitats.

La tinenta d’alcalde d’Esports ha fet referència a la competició no només perquè “és una aposta per tenir a Barcelona al món durant una setmana” sinó també perquè “igual que acostem el tennis a tota la ciutadania, l’Ajuntament també acosta la ciutadania al Godó.”

Fandos ha destacat també el fet que “el torneig sigui un esdeveniment català, organitzat per un club de la ciutat, amb activitats paral•leles ciutadanes, i repercussió internacional. És un magnífic exemple de combinació dels elements que han portat a Barcelona a ser la segona capital del món esportiva”

I és que, seguint la tendència iniciada l’any passat, que com ha recordat Fandos “ el Trofeu va fer un esforç molt important per sortir del Recinte del Reial Club de Tennis Barcelona i apropar-se a totes les persones de la nostra ciutat”. En el marc d’aquesta nova edició se celebren tot un seguit d’accions paral•leles per promocionar l’esport de base i acostar un gran esdeveniment com aquest a la ciutadania.

Per una banda, el 19 d’abril es farà, a l’avinguda de la Catedral a les 12.00 hores, el sorteig del quadre general de la competició; a la vegada que també hi haurà activitats de tennis al carrer per promocionar aquest esport entre els més joves. Així, amb la col•locació de dues pistes de mini tennis a l’espai de la Catedral, uns 200 nois i noies podran aprendre i jugar al tennis a la vegada que participar en les diverses activitats proposades.

Nadal i Ferrer, confirmats

La competició, que se celebrarà entre el 19 i el 27 d’abril a les instal•lacions del Reial Club de Tennis Barcelona – 1899, comptarà amb la participació d’alguns dels millors jugadors del món.

Rafa Nadal, que ja porta 8 trofeus  consecutius i mai falla a la cita barcelonina, i David Ferrer, dotzena participació consecutiva,  han confirmat la seva presència.

Són els números 1 i 4 del món, respectivament, que estaran acompanyats pel número 9 del món, el francès Richard Gasquet, que també ha confirmat la seva participació, i Kei Nishikori, número 21 del rànquing ATP .

Els propers dies es donaran a conèixer la resta de jugadors participants.

Escenari solidari

El Barcelona Open Banc Sabadell ha esdevingut també un escenari per la solidaritat. Així, els Aces Solidaris, iniciativa impulsada per Banc Sabadell i que va ser pionera en el món del tennis, permeten a Banc Sabadell aportar a finalitats solidàries la quantitat de 50 euros per cada ace (punt directe) que es registra durant la competició (uns 25.000 euros per torneig).

En aquesta edició, les entitats beneficiàries d’aquestes aportacions i de la visibilitat del torneig seran la Fundació Vicente Ferrer, que centra els seus esforços a eradicar la pobresa a l’Índia; Mans Unides, que lluita perquè s’acabi la fam i la pobresa al món; la Fundació Tommy Robredo, dedicada a fomentar l’esport entre les persones discapacitades, i la Fundació Miquel Valls, que treballa en benefici dels afectats per l’esclerosi lateral amiotròfica.





Paraules clau

esport/