Barcelona rep el premi a la millor ciutat del sud d’Europa en promoció econòmica i la quarta a tot el continent : Servei de Premsa

Barcelona rep el premi a la millor ciutat del sud d’Europa en promoció econòmica i la quarta a tot el continent

12/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha recollit aquest dimecres, en el marc del saló immobiliari MIPIM, el premi que ha atorgat fDi Magazine –revista pertanyent al grup Financial Times– a Barcelona com a millor ciutat del sud d’Europa en promoció econòmica. La capital catalana encapçala el rànquing ‘European Cities of the Future 2014/2015’ pel que fa a les ciutats del sud del continent, per davant de Lisboa, Porto, Bilbao, València i Madrid, entre d’altres.

 

A més, Barcelona se situa en quart lloc en la classificació que engloba totes les ciutats europees, per darrere del top tres encapçalat per Londres, Hèlsinki i Dublín. Aquests rànquings han estat elaborats per un jurat internacional designat pel Financial Times, que ha tingut en compte diversos indicadors d’un total de 468 localitzacions europees. Els aspectes valorats s’han dividit en cinc categories, com són el potencial econòmic, medi ambient, rendibilitat, infraestructura i la capacitat de ser un entorn amable per als negocis –business friendliness–.

Aquest ha estat un dels actes en què participarà la delegació de l’Ajuntament de Barcelona aquest dimecres i dijous al saló MIPIM, una de les fires immobiliàries més importants que se celebra a Cannes de l’11 al 14 de març. L’agenda per aquesta estada de dos dies contempla fòrums i reunions amb les principals empreses d’aquest àmbit, tant catalanes com internacionals, així com amb màxims responsables polítics d’administracions locals europees.

La tinenta d’alcalde ha ressaltat que aquestes trobades serviran per “exposar a nivell internacional el gran potencial econòmic i els actius que fan de Barcelona un destí idoni per a realitzar inversions”. A més, permetran “posar en valor en un escenari òptim com és aquest saló els principals projectes de ciutat impulsats per l’Ajuntament per situar Barcelona com a referent indiscutible en àmbits com el creixement econòmic, les noves tecnologies, les smart cities, la investigació, la recerca i l’urbanisme”.

Recasens es reunirà amb el ministre de Finances de Berlín, Ulrich Nussbaum, per tal d’enfortir les relacions i vincles institucionals entre les dues ciutats, així com fomentar negocis entre les seves empreses. A més, es presentarà la solvència financera i el potencial econòmic, comercial, tecnològic i d’innovació de la capital catalana. Amb aquests mateixos objectius, la tinenta d’alcalde es veurà també amb el regidor de l’àrea econòmica i de negocis de l’Ajuntament de Frankfurt, Frank Markus, i amb l’alcalde d’Eindhoven, Rob van Gijzel.

Així mateix, destaca la reunió amb el director executiu de l’Urban Land Institute (ULI), Joe Montgomery, en què es presentaran les primeres conclusions de l’estudi fet per aquesta institució sobre el potencial de Barcelona com a destí de negocis i ciutat referent en transparència. A banda, es parlarà sobre les perspectives del món financer i immobiliari europeu envers la capital catalana i Catalunya, i sobre diferents opcions d’inversió en aquest entorn.

En paral·lel, la tinenta d’alcalde assistirà a dos actes de debat amb representants d’administracions públiques i empresaris. Un comptarà amb 80 polítics i directius de companyies immobiliàries que abordaran qüestions vinculades al desenvolupament urbà, i, l’altre, amb 80 CEO’s d’empreses que se centraran en les tendències dels mercats globals.

 

Estand de Barcelona Catalonia

La ciutat de Barcelona té presència a MIPIM a través de l’estand de Barcelona Catalonia, on es mostren els projectes estratègics que s’estan desenvolupant a l’àrea metropolitana.

En aquesta línia, el gerent adjunt d’Urbanisme d’Hàbitat Urbà, Albert Civit, ha presentat davant d’inversors internacionals La Sagrera, la nova porta d’Europa. Més enllà de la construcció de la nova estació, Civit ha explicat que l’Ajuntament de Barcelona impulsa el desenvolupament urbanístic de 164 hectàrees al nord-est de la ciutat, una nova àrea de creixement urbà sostenible amb nous equipaments, serveis públics, una àmplia oferta d’habitatges, un nucli d’activitat econòmica i comercial i el major parc urbà de la ciutat.

La representació catalana del Barcelona Catalonia està acompanyada enguany per diferents partners privats que participen en projectes urbanístics a Catalunya, en un nou exemple de l’aposta que fa l’Ajuntament per la col·laboració público-privada. Precisament aquest dimecres a la nit, la tinenta d’alcalde Sònia Recasens assistirà al sopar de les empreses i partners catalans a MIPIM, com són el Barcelona Urban Cluster (BUC), BCQ Arquitectes, Cornex Capital, Fabregat Perulles Sales, L35 Arquitectes, Renta Corporación, Roa Arquitectura, Miete, Tasinsa i Sant Tirs.





Paraules clau

promoció econòmica/