Gràcia crea un mapa de comerços impulsats per joves : Servei de Premsa

Gràcia crea un mapa de comerços impulsats per joves

12/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El districte de Gràcia ha impulsat la creació d’un mapa de situació dels comerços regentats per  joves de menys de 35 anys del districte, una eina que es trobarà en forma de díptic al Punt d’Informació Juvenil de Gràcia i altres equipaments de Gràcia. Aquest mapa busca apropar els joves graciencs a la realitat comercial i econòmica del Districte, facilitant-los el coneixement dels comerços impulsats per joves (menors de 35 anys).

El districte ha editat 750 mapes, i la distribució es durà a terme des dels equipaments del districte i punt d’informació juvenil però també es podrà consultar ‘on line’, a través de l’adreça www.elpuntdegracia.org. Aquesta eina permetrà actualitzacions constants del mapa a mesura que s’hi vagin afegint nous comerços joves.

El ‘Mapa de Comerç Jove de Gràcia’ és una iniciativa que s’emmarca dins la Mesura d’emprenedoria juvenil presentada al desembre del 2012 al Plenari de Districte. Les línies d’actuació que venen de la mà del Mapa i que estan en procés de concreció pel curs vinent són xerrades dels comerciants als instituts o visites d’alumnes d’ESO –que tenen una assignatura d’emprenedoria– als establiments d’aquests comerciants joves. També es programaran xerrades i tallers a l’Espai Jove la Fontana en relació amb aquest àmbit.

El conseller de Comerç, Esteve Suñé, ha explicat que l’objectiu de la iniciativa és que els joves graciencs “puguin tenir un vincle més gran amb els joves emprenedors que han decidit obrir un comerç a Gràcia, amb la proximitat generacional que els uneix, donant a conèixer la seva pròpia experiència per si en un futur proper aquests nois i noies volen tirar endavant el seu propi negoci”.

Suñé ha avançat que, dins d’aquesta iniciativa, s’estudia la possibilitat de donar a conèixer la rica diversitat de comerços joves a Gràcia congregant-los tots junts a la Plaça del Diamant el dia del Comerç al Carrer, que se celebra a Gràcia al mes de maig.

El districte de Gràcia va impulsar, al desembre de 2012, una mesura de govern sobre emprenedoria juvenil per a ajudar els joves a impulsar projectes propis, acostant els recursos i assessorament a la seva disposició per a que poguessin fer-los realitat. Alhora, la mesura es proposava apropar el jovent del Districte a la realitat econòmica i comercial de cada barri perquè coneguessin una mica més de prop allò que fa de Gràcia un indret fructífer en nous negocis i  sobretot en nous comerços.





Paraules clau

comerç/ Gràcia/ jove/