L’Ajuntament de Barcelona incorpora com a novetat a la Guia de l’FP 2014-15 de la ciutat una secció d’orientació i itineraris consultable a través de mòbils i tauletes en sistema iOs, Android i Internet : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona incorpora com a novetat a la Guia de l’FP 2014-15 de la ciutat una secció d’orientació i itineraris consultable a través de mòbils i tauletes en sistema iOs, Android i Internet

12/03/2014

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Fundació BCN Formació Professional, torna a posar a disposició de l’alumnat d’ESO, Batxillerat i FP i de les seves famílies la informació sobre l’oferta formativa, els centres i instituts de formació professional de la ciutat per al proper curs 2014-15, mitjançant una aplicació renovada per a mòbils i tauletes, en sistema iOS, Android, i un programari en format web. Com a novetat i per primera vegada, aquesta Guia de l’FP 2014-15 incorpora una secció dedicada a l’orientació d’estudis professionalitzadors i itineraris adreçada a l’alumnat i a les seves famílies i que es podrà accedir principalment a través de www.bcn.cat/educacio i de www.fundaciobcnfp.cat.

El regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy, ha indicat que “des de la Fundació BCN Formació Professional fem un nou esforç en matèria de comunicació i tornem a posar a disposició de l’alumnat i de les seves famílies l’oferta dels cicles formatius a Barcelona per al proper curs 2014-15 a través de diferents aplicacions renovades per a mòbils i tauletes i també Internet”. Ardanuy ha afegit que, amb la col·laboració de Barcelona Activa, “hem incorporat una secció centrada en l’orientació i itineraris professionals ja que considerem fonamental que els alumnes puguin tenir aquesta informació a l’abast abans de decidir quin cicle formatiu volen cursar i a què es volen dedicar”. El regidor Ardanuy ha recordat d’altra banda “que des del govern de la ciutat estem un curs escolar més al costat dels alumnes i de les seves famílies que durant les properes setmanes i de cara al proper curs escolar en molts casos hauran de decidir quin futur professional volen començar a estudiar”.

Aquesta renovada Guia de la Formació Professional 2014-2015, per a dispositius mòbils i tauletes a través de codi QR i també pàgines web, es pot consultar des del 12 de març, coincidint amb el Saló de l’Ensenyament 2014. Es podrà descarregar directament des de l’adreça guiafp.fundaciobcnfp.cat, estarà disponible a Google Play i a l’APP Store d’Apple, al portal d’APPS de l’Ajuntament de Barcelona www.bcn.cat/mobil i en format web a les pàgines de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona www.bcn.cat/educacio, de la Fundació BCN Formació Professional www.fundaciobcnfp.cat i del Consorci d’Educació de Barcelona www.edubcn.cat/ca/alumnat_i_familia.

En tots els casos, es podrà trobar tota l’oferta formativa de la ciutat, els tipus d’estudis que s’ofereixen de grau mig o superior, els horaris d’aquests als centres de formació professional de Barcelona, la seva geolocalització i, a més, es podran visualitzar vídeos de presentació dels centres i de la seva oferta en matèria d’FP.Compartiu aquest contingut