Jordi Martí presideix l’assemblea general de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores a Rosario (Argentina) : Servei de Premsa

Jordi Martí presideix l’assemblea general de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores a Rosario (Argentina)

14/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El regidor de Presidència i Territori de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, presidirà avui i demà dissabte l’assemblea general de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores (AICE) a la ciutat de Rosario (Argentina). En aquesta trobada, el regidor explicarà el programa del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores que tindrà lloc a Barcelona entre els dies 13 i 16 de novembre de 2014.

L’assemblea general de l’AICE s’iniciarà amb la conferència “El paper transformador de la ciutat educadora”, a càrrec del professor en Lletres de la Universitat Nacional Rosario, docent de la Càtedra de Literatura Iberoamericana i director del Museu de la Memòria de Rosario, Rubén Chababo. I continuarà amb una taula rodona a la que participaran diverses autoritats que exposaran com les seves respectives ciutats fan front al repte de la inclusió.

A més, a la reunió també es presentarà la memòria d’activitats de l’Associació durant l’any 2013 i la seva memòria econòmica. Igualment, s’explicarà el pla d’acció per l’any 2014 i es debatran els pressupostos per a l’any 2015. En aquesta assemblea general també es triarà la successora de Barcelona per organitzar el XIV Congrés de Ciutats Educadores el 2016. Les candidates són Rosario i Mèxic DF.

L’AICE es va crear l’any 1994, gràcies a l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona, amb l’objectiu de reunir totes les ciutats compromeses amb els principis de la Carta de Ciutats Educadores en una organització que afavorís i estimulés el diàleg, l’intercanvi i la construcció conjunta d’un discurs que proclamés l’educació com a eix estructurador de progrés personal i col·lectiu de convivència i de solidaritat. La ciutat de Barcelona ha presidit sempre aquesta organització que actualment compta amb 480 ciutats d’un total de 36 països.

 

“Una ciutat educadora és una ciutat que inclou”

Sota el lema “Una ciutat educadora és una ciutat que inclou” tindrà lloc el proper mes de novembre el XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores a Barcelona. Aquest congrés té una previsió d’assistència d’entre 1.000 i 1.300 persones de més de 480 ciutats de 36 països.

La trobada comptarà amb l’expresidenta d’Irlanda entre els anys 1990 i 1997, Mary Robinson, com a conferenciant principal. Robinson és la presidenta de la Fundació Mary Robinson-Justícia Climàtica i secretària general de les Nacions Unides, enviada especial per a la regió africana dels Grans Llacs. A més, ha estat alta comissionada pels Drets Humans de les Nacions Unides entre 1997 i 2002, entre d’altres càrrecs i reconeixements.

Aquest congrés serà un espai de diàleg, d’intercanvi de pràctiques de referència i de reflexió en la línia de cohesió i progrés social que volem per a les nostres ciutats i es basarà en tres grans eixos temàtics: la inclusió com a dret, la participació i compromís ciutadà i la ciutat com a espai d’innovació i creativitat.





Paraules clau

ciutat educadores/