L’alcalde Xavier Trias destaca que l’Ajuntament i FCC inverteixen “en talent humà que generi serveis per a les persones” amb la creació del programa de beques HUBarcelona : Servei de Premsa

L’alcalde Xavier Trias destaca que l’Ajuntament i FCC inverteixen “en talent humà que generi serveis per a les persones” amb la creació del programa de beques HUBarcelona

14/03/2014



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona i l’empresa FCC han signat un conveni de col·laboració per crear el programa de beques HUBarcelona.  L’alcalde, Xavier Trias, i el vice president i conseller delegat de FCC, Juan Béjar, han signat l’acord pel qual s’atorgaran cinc beques dotades amb 50.000 euros cadascuna a universitaris de la ciutat per ampliar els seus estudis amb formació en matèries especialitzades relacionades amb l’estratègia smart city de Barcelona. Les beques es concediran pel curs 2014-15, començant al setembre.

13146546445_133b4f4a22_z

L’alcalde ha assenyalat la importància de la signatura d’aquest conveni entre l’Ajuntament i FCC dins de la política del govern municipal per fer de Barcelona una ciutat intel·ligent i ha subratllat que “amb aquesta col·laboració unim tecnologia, creació de llocs de treball i serveis a les persones”. Per a Xavier Trias, amb aquest programa de beques “invertim en talent humà que generi serveis per a les persones” perquè “les noves tecnologies han de generar espai econòmic i això ha de revertir en què la gent visqui millor”. Per la seva part, el vice president i conseller delegat de FCC, Juan Béjar, ha declarat que des de l’empresa “no podem deixar de donar suport incondicional a aquesta iniciativa de Barcelona, més encara quan la ciutat és a l’avantguarda de la innovació i la gestió òptima de serveis”.

En aquest nou programa de beques, l’Ajuntament es compromet a establir un sistema de tutoria o seguiment de les activitats de formació dels becats, i de dissenyar un sistema de pràctiques de manera que els beneficiaris de les beques puguin aplicar i consolidar el coneixement adquirit en projectes d’interès per a la ciutat. Per la seva banda, FCC dotarà econòmicament el programa amb 250.000 euros en total, que es distribuirà en cinc beques de 50.000 euros cadascuna.

Les beques HUBarcelona neixen de la voluntat de sumar esforços i aprofundir en la col·laboració públic-privada en matèria d’smart city. Ajuntament i FCC volen amb aquesta iniciativa crear oportunitats i sinèrgies que contribueixin a l’estratègia de recerca i innovació urbana de la ciutat i millorin el benestar de les persones que hi viuen, hi treballen o la visiten. En concret, tant l’empresa com el govern municipal pretenen mitjançant aquest programa de beques contribuir a generar professionals que treballin per la ciutat amb una millor formació en camps com l’habitatge públic de qualitat, la reducció de la petjada ecològica, la millora del sistema de parcs, la millora dels serveis a les persones, el creixement sostenible, la gestió de l’aigua i en general tot allò relacionat amb l’àmbit d’Hàbitat Urbà.

Dins d’aquest programa de beques HUBarcelona, es contempla com a programes de  formació especialitzada d’interès pel seu prestigi i adequació als projectes que lidera l’Ajuntament:

Aquesta convocatòria també està oberta a qualsevol altre programa de formació especialitzada que accepti el Jurat Avaluador com a proposta justificada d’una persona candidata a l’atorgament d’una beca HUBarcelona. Les bases de la convocatòria estaran enllestides durant el mes d’abril del 2014.

 





Paraules clau

beques/ fcc/ smart city/