L’Ajuntament urbanitza l’interior d’illa dels jardins de Ramon Aramon i Serra, al barri d’Hostafrancs : Servei de Premsa

L’Ajuntament urbanitza l’interior d’illa dels jardins de Ramon Aramon i Serra, al barri d’Hostafrancs

15/03/2014



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de Sants-Montjuïc convertirà l’espai sense urbanitzar situat entre els carrers Mir Geribert, Cap de Guaita, Creu Coberta i Leiva en un nou espai públic enjardinat. Aquesta zona urbana és de nova creació. Va sorgir a partir de l’esponjament urbanístic de l’entorn, que va generar un espai nou de 1.995 m2 de superfície, qualificats urbanísticament com a zona de parcs i jardins de caràcter local.

El projecte d’enjardinament, l’obra del qual s’executarà a partir del mes d’abril, preveu connectar el carrer Mir i Geribert amb els carrers del Cap de Guaita i Leiva mitjançant la urbanització de l’espai interior de l’illa. Aquesta connexió es portarà a terme mitjançant la creació de dos vials de vianants amb paviment de llamborda per tal de conferir un aspecte de vianants a la zona. Per altra banda, l’espai es dotarà també de parterres verds, de vegetació amb espècies arbustives i també amb arbres.

Pel que fa al mobiliari, s’hi instal·laran bancs i cadires, una font, papereres, pilones, nous fanals i baranes. Hi haurà una zona de jocs infantils i el tractament del paviment serà en bona part de la superfície tou, amb sorra i sauló

Usos acordats amb els veïns i les entitats

Els usos d’aquest nou espai públic, així com el disseny, han estat acordats amb les entitats, els veïns i els comerciants del barri d’Hostafrancs. Durant mesos, s’han celebrat reunions per anar definint aquests usos i per prendre decisions consensuades al voltant d’alguns aspectes que preocupaven el veïnat, i els futurs usuaris.

Aquests aspectes són els que fan referència al tancament de l’espai en horari nocturn, i a la instal·lació de terrasses.

En aquest sentit, els acords als quals ha arribat el Districte amb l’associació de veïns d’Hostafrancs, l’associació de Comerciants de Creu Coberta, la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs, i amb el Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, són els següents:
– La plaça es tancarà entre la mitjanit i les 8 del matí.
– Aquest mateix horari serà el de les terrasses, que estaran permeses a la plaça d’acord amb una distribució i una regulació prèvia.
– S’acordarà amb els titulars dels locals de concurrència pública un horari d’obertura igual al de la plaça interior.

Obres també al carrer Cap de Guaita

Coincidint amb aquesta obra, l’Ajuntament de Barcelona acabarà la urbanització del tram del carrer Cap de Guaita que encara restava per arranjar. Es tracta del tram que toca a la nova zona de jardins, és a dir entre els carrers Vidriol i Leiva. En aquest carrer es projecta una urbanització en plataforma única amb nous punts de llum i una filera d’arbres. L’obra s’executarà a continuació de la remodelació dels jardins de Ramon Aramon i Serra. S’hi actuarà en aquest cas sobre una superfície de 641,66 m2.

Tots dos projectes, la urbanització dels jardins així com la millora del carrer Cap de Guaita, sumen una despesa de 1.049.159 euros, i els treballs tindran una durada de vuit mesos.





Paraules clau

hostafrancs/ Sants-Montjuic/